Premieră la Constanţa. Recensământ al câinilor fără stăpân

285
Premieră la Constanţa. Recensământ al câinilor fără stăpân - premierarecensamant-1610094916.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanţa a demarat o colaborare cu organizaţia nonguvernamentală Animal Society, pentru gestionarea într-un  mod uman şi profesionist a situaţiei câinilor fără stăpân din oraş, începând din acest an.
Proiectul va consta într-o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. În premieră, Animal Society va desfășura si un recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța. În paralel cu sterilizările, Animal Society va construi o comunitate solidă de cetățeni care își doresc schimbarea modului cum tratăm animalele, prin mai multe programe de sprijinire și responsabilizare a cetățenilor, dar și prin implicarea echipei de terapie cu câini „ex-maidanezi“ a Animal Society în proiect. Creșterea semnificativă a numărului de animale adoptate din Constanța constituie și ea un obiectiv major.
Prima etapă a proiectului va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.
”Speram de mult să putem încheia un acord cu primăria Constanța, pentru că suntem conștienți de mulți ani de situația disperată a animalelor fără stăpân de pe întreg litoralul, iar Constanța este probabil cel mai mare focar de suferință în acest sens. Împreună, însă, am convingerea că putem transforma Constanța, dintr-un oraș problemă, nu doar într-un exemplu național și european, ci și într-o sursă zero a schimbării în bine în toată zona de sud-est. Putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța în egală măsură, dar nu o putem face singuri, ci doar cu sprijinul și implicarea constănțenilor ”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3294 secunde