Pregătirile pentru punerea în funcțiune a Spitalului Militar Modular de pe Stadionul Portul sunt "pe ultima sută de metri"

947
Pregătirile pentru punerea în funcțiune a Spitalului Militar Modular de pe Stadionul Portul sunt

Articole recomandate

Pregătirile pentru avizarea și punerea în funcțiune a Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) de pe Stadionul Portul din Constanța sunt "pe ultima sută de metri", au menționat vineri reprezentanții Spitalului Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu".


"Acest campus medical se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește pregătirile pentru a primi pacienții infectați cu virusul COVID-19. Acest sistem medical modular este compus dintr-un spital de campanie, cu o capacitate de 56 de paturi și o zonă de carantină și izolare, cu o capacitate de 116 paturi", a declarat locotenent colonel doctor Nicolae Cătălin Boca, conform agerpres.ro.


SMMIT are în compunere o zonă medicală cu 56 de paturi, dintre care patru pentru Terapie Intensivă și o zonă de carantină cu capacitatea de 116 paturi. În măsura în care situația o va impune, sistemul poate fi extins cu încă aproximativ 50 de paturi, ce vor fi amplasate în sala de sport din incinta Stadionului Portul.


Spitalul de campanie este dotat în mare parte cu echipamentele medicale necesare, fiind în derulare achiziții pentru noi echipamente. La SMMIT vor fi aduși pacienți infectați cu COVID-19, cazuri ușoare și medii, cu scopul degrevării unităților medicale unde sunt tratați pacienții în stare gravă.


Luna trecută, a început instrucția personalului medical ce va deservi SMMIT și care provine de la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu", Centrul de Medicină Navală și Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța, pentru procedurile de echipare/dezechipare cu echipamentul de protecție specific. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4861 secunde