Pregătiri intense la Spitalul de Boli Infecțioase. Se primesc doar pacienții cu Covid-19

1140
Pregătiri intense la Spitalul de Boli Infecțioase. Se primesc doar pacienții cu Covid-19 - fotofondcoronavirus4-1584373882.jpg

Articole de la același autor

În timp ce numărul cazurilor persoanelor infectate cu coronavirus crește, iar alte câteva sute urmează să fie testate sau așteaptă rezultatele, autoritățile locale fac pregătiri în spitale pentru a primi eventualii pacienți.



Peste 870 de persoane se află, la această oră, în autoizolare, în județul Constanța. Acestea sunt fie persoane care au revenit de curând din străinătate, din diferite țări ale Europei, fie persoane care au intrat în contact cu una dintre cele 10 persoane care au fost deja infectate. Alte 43 de persoane sunt în carantină și așteaptă rezultatele testelor pentru a vedea dacă sunt purtătoare ale coronavirusului.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, au fost luate deja măsuri suplimentare. A fost închisă poarta de acces dinspre bulevardul Ferdinand, iar la poarta de pe bulevardul 1 Decembrie va fi limitată intrarea cu autovehicule. În zona din imediata apropiere a accesului pentru pacienți a fost montat și al doilea cort pentru triaj, primul fiind funcțional încă de săptămâna trecută.

De altfel, ieri, după prânz, se lucra de zor și în zona dinspre Policlinica 2. Toată porțiunea a fost curățată de buruieni, a fost tăiată iarba și s-au adunat gunoaiele și resturile de la demolările anterioare. O echipă de la salubrizare a ridicat containerul pentru deșeuri, astfel încât a fost degajată toată zona. Conform scenariului al treilea al epidemiei cu Covid-19, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța primește, în prezent, numai persoanele suspecte sau confirmate cu Covid-19.

Există teste suficiente!

Grupul de Comunicare Strategică dă asigurări că există stoc suficient de teste și echipamente medicale. "Ministerul Sănătății monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel național. Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele șapte centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (două unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova. Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino», care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente. La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă. De altfel, Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente", au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Autoritățile fac apel la cetățeni ca, pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale, să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde