Pregătiri în spitalele din Constanța, pentru preluarea pacienților cu Covid-19

395
Pregătiri în spitalele din Constanța, pentru preluarea pacienților cu Covid-19 - fondpregatirirspitale-1585594159.jpg

Articole de la același autor

Spitalele din județul Constanța se pregătesc să preia un număr mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, care vor avea nevoie de asistență medicală. Sunt amenajate secții întregi, se renovează saloane și se dă mobilizarea cadrelor medicale.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța tratează, în prezent, câteva zeci de persoane infectate cu noul coronavirus. Cel puțin 20 sunt români repatriați și aduși în carantină pe teritoriul județului Constanța. Deși unitatea are o capacitate de 220 de locuri și încă nu sunt toate ocupate, autoritățile au demarat pregătirea și altor spitale din județ pentru a putea primi pacienții confirmați cu Covid-19. Din păcate, reprezentanții Guvernului nu le dau voie celor din teritoriu să comunice direct cu presa.

Astfel, locațiile unde vor fi duși pacienții sunt ținute la secret și conducătorii de instituții medicale tac mâlc. La Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare, o parte din secția de Pneumologie II a fost amenajată cu ajutorul voluntarilor de la Asociația "Dăruiește Aripi" și cu efortul susținut al angajaților unității medicale. "Am reușit în timp record să reamenajăm o parte a secției Pneumologie II din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, spital de suport care va prelua pacienții diagnosticați cu coronavirus atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă pentru primirea pacienților cu coronavirus, în perioada următoare. În cursul zilei de duminică, cu toții s-au adunat, medici, ingineri, asistente, infirmiere sau brancardieri, cu toții au montat, au instalat, au cărat și au curățat! Lucrările au fost realizate cu sprijinul DP World Constanța", a povestit Alina Pătrăhău, președintele Asociației Dăruiește Aripi.

Spitalul CFR, în subordinea Ministerului Apărării Naționale

De asemenea, Spitalul CFR Constanța, a fost preluat în subordinea Ministerului Apărării Naționale. Măsura a fost necesară pentru ca unitatea sanitară să poată prelua pacienți cu Covid-19, având în vedere că, în imediata apropiere a spitalului este amenajat, în prezent, un spital de campanie, unde vor fi tratate cazurile ușoare de infecție.

"Spitalul modular va avea scopul de a prelua pacienții suspectați ca fiind purtători ai virusului Covid-19. Sperăm să venim în sprijinul populației cât mai repede pentru a ajuta la gestionarea acestei situații de urgență. Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență Constanța. Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale", a precizat lt. col. dr. Nicolae - Cătălin Bota, comandantul Spitalului ROL-2 Constanța.

"Pacienții nu pot fi refuzați să fie internați!"

Între timp, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că au fost stabilite noi reguli pentru internarea pacienților care se prezintă la Unitățile de Primiri Urgențe și la spitale. Astfel, în cazul în care ajungeți la spital sau la urgență, cu probleme de sănătate, trebuie să știți că veți fi tratat ca potențial infectat cu virusul Covid-19, așa că va trebui să vă supuneți triajului.

"După ce ni s-au semnalat unele situații în care s-a întârziat cu internarea sau cu transferul din cauza lipsei testării și a confirmării sau infirmării infecției cu Covid-19, am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi pozitiv, motiv pentru care personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător. După aceasta, pacientul care are altă patologie sau care necesită internare imediată sau pacientul în stare critică se va interna, fie în spitalul la care s-a prezentat, fie în alt spital stabilit de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne sau stabilit de Direcția de Sănătate Publică. Refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitalicești cade sub incidență penală. Atragem atenția managerilor și șefilor de secție, precum și medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienții nu pot fi refuzați pe motivul că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitiv sau negativ cu Covid-19", a anunțat Raed Arafat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.629 secunde