Prăjiturile de la Silvian, pline de E-uri. Cofetăria a fost închisă de OPC, patronul se abține de la comentarii

1668
5

Articole de la același autor

Cofetăria Silvian a fost închisă în cursul zilei de marți, 29 august, de către comisarii Protecției Consumatorilor, după ce au găsit numeroase nereguli în laboratorul unității. Astfel, au fost identificate cantități uriașe de coloranți alimentari, unii expirați chiar și din anul 2002, numeroși aditivi alimentari care erau folosiți în prepararea prăjiturilor, dar și condiții improprii de pregătire.

"Am găsit coloranți expirați de 16 ani, E-uri necomunicate consumatorului, cu potențial periculos, condiții de depozitare neconforme, proceduri nesigure, produse cu potențial periculos. Oamenii trebuie să știe că toate prăjiturile conțin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor. Coloranții sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caracteristice în alimentație, preparatele obținute din produse alimentare și din alte materii prime comestibile naturale obișnuite prin extracție fizică sau chimică conducând la o extracție selective a pigmenților în raport cu constituenții nutritive sau aromatici sunt considerate coloranți", explică Horia Constantinescu, comisariatul CJPC Constanța.

Potrivit acestuia, consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211) poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra copiilor.

Aceasta este concluzia unui studiu comandat în 2007. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior.

Ca urmare a deficiențelor descoperite, comisarii OPC au dispus oprirea temporară de prestări servicii până la remedierea deficiențelor. "De asemenea, am propus suspendarea activității pe o perioadă de până la șase luni, lucru ce va fi decis zilele acestea de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor. În plus, au fost oprite definitiv și retrase din consumul uman toate produsele aflate în afara datei durabilității minimale (expirate)", a mai spus Horia Constantinescu. Amenda aplicată în acest caz a fost de 20.000 lei.

Contactat telefonic, Silvian Miron, patronul cofetăriei Silvian, nu a dorit să comenteze asupra problemelor idenficate de reprezentanții OPC. "Pentru moment mă abțin, voi reveni în zilele următoare cu o poziție oficială", ne-a declarat Silvian Miron.

Comentează știrea

Dan
31 august 2017
BARBARISM

Ceea ce a facut acel patron se numeste barbarism, om fara scrupule. Ma intreb daca copii lui ar manca din cloaca de E-uri ale magazinului

ciupi
31 august 2017
Afara-i vopsit gardul...

Stati linistiti ! In toate cofetariile este la fel. Totul se face din prafuri.Ouale ,untul,smantana si chiar faina sunt din vremuri apuse.Va doresc pofta buna! afara-i vopsit gardul ,inauntu-i boala curata !

Constantin
31 august 2017
Dormiti linistiti, OPCul lucreaza pentru voi!

Sa fie oare adevarat?... sau... a inceput macelul intre cofetari? Este primul control in ultimii 16 ani?!? Acolo era un soi de ghena si nu s-a imbolnavit nimeni in ultimii 14,13,12... ani?!? Chestia asta se aseamana perfect cu lupta anticoruptie!!! Asta-i tara?!?...

DODO
31 august 2017
care pe care

Concurenta lucreaza ! as vrea o comparatie cu Crizantema sau aia nu sint pe lista OPC

Gusita iani
1 septembrie 2017
😃

Laboratorul crizantema arata de parca ar fi laborator de medicamente

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde