Portugalia va ridica treptat, începând din luna mai, restricțiile impuse în cadrul pandemiei de COVID-19

168
Portugalia va ridica treptat, începând din luna mai, restricțiile impuse în cadrul pandemiei de COVID-19 - image-1587234830.jpg
Portugalia va ridica treptat începând din luna mai restricțiile impuse pentru a combate pandemia de coronavirus, a anunțat sâmbătă premierul portughez Antonio Costa, informează agerpres.ro.


Costa a declarat pentru cotidianul Expresso că noile reguli vor fi anunțate pe 30 aprilie.


Premierul portughez a spus că executivul său ia în calcul redeschiderea magazinelor, a saloanelor de înfrumusețare și grădinițelor, alături de alte businessuri, după ce starea de urgență se va încheia pe 2 mai.


Restaurantele și cafenelele, sălile de cinema și instituțiile culturale ar putea de asemenea să înceapă să fie redeschise înainte de începutul verii, a sugerat el, însă adunările mari de oameni vor continua să fie interzise în viitorul apropiat.


Relaxarea restricțiilor se va face cu condiția ca numărul de contaminări să rămână scăzut, a adăugat el.


Portugalia a declarat stare de urgență pe 18 martie, pentru prima dată după ce democrația a fost reinstaurată în această țară, la mijlocul anilor 1970.


Numărul de cazuri de contaminare confirmate a urcat sâmbătă în Portugalia la aproape 20.000 și aproape 700 de oameni au murit de COVID-19.


Potrivit autorităților, vârful de contaminări s-a înregistrat în Portugalia la sfârșitul lui martie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8457 secunde