Polițiștii locali, în jurul şcolilor şi grădiniţelor din Constanţa

Joi, 13 Mai 2021, 12:49
334
Reprezentanţii Primăriei Constanţa anunţă că polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța sunt prezenți, în perimetrul unităților de învățământ pe tot parcursul anului școlar, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor.
Conform Planului Teritorial Comun de Acțiune, Direcția Generală Poliția Locală Constanța asigură protecția și siguranța elevilor și a cadrelor didactice în 32 de unități de învățământ din municipiul Constanța, restul unităților de învățământ revenind în sarcina altor instituții abilitate în acest sens.
Zonele de acces în școlile și liceele din municipiul Constanța sunt monitorizate de echipele Serviciului de Ordine Publică, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și pentru păstrarea distanței corespunzătoare și evitarea aglomerării de persoane, ca măsură de prevenție a răspândirii SARS-CoV-2.
„Polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră acționează în proximitatea instituțiilor de învățământ pentru  a asigura fluența traficului rutier și pietonal. Pe această cale recomandăm elevilor și părinților să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, să fie atenți la semnalele oamenilor legii, iar dacă sesizează o faptă antisocială să apeleze cu încredere la polițiștii locali”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Pagina a fost generata in 0.2705 secunde