Polițiștii constănţeni continuă seria activităților preventive

Vineri, 16 Octombrie 2020
253
În cursul zilei de ieri, 15 octombrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secției 1 Poliție Constanța au desfășurat activități de prevenire a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul.


În astfel de cazuri, autorii apelează telefonic potenţialele victime, cărora le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate, solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident (costuri de spitalizare, daune materiale, etc.).


În acest context, polițștii au transmis cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, sub pretextul că o rudă de-ale acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier.


În cazul în care se confruntă cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc:
- cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde spune că s-ar afla ruda implicată în accidentul rutier.
- probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a rudelor, cunoștințelor, care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic.
- Nu dați sau nu depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid, unor persoane necunoscute!
Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2242 secunde