Nu îi ajung 335 milioane euro

Polaris, un nou "tun" de sub nămeții Constanței? Vrea mai mulți bani pentru deszăpezire

5355
12
Polaris, un nou

Articole de la același autor

Constănțenii au avut o iarnă cum nu s-a mai pomenit de mult la malul mării. A nins în mai multe rânduri, iar zăpezile au paralizat municipiul săptămâni întregi. Gerurile au ținut nămeții pe loc și nu s-au mai topit cum se întâmpla în anii trecuți. 


Autoritățile locale au mobilizat cetățenii la curățarea zăpezii și au pus presiune pe firma desemnată cu salubrizarea, dar cu toate acestea, am înotat în omăt zile la rând, am mers cu autobuzul la serviciu pentru că străzile din cartiere au fost complet blocate, am făcut slalom printre munții de zăpadă înnegrită și ne-am rupt picioarele pe ghețușurile de pe trotuare.


Firma de salubrizare, aceeași responsabilă și cu deszăpezirea, consideră că și-a îndeplinit îndatoririle din contract și, chiar mai mult de-atât, a efectuat și lucrări neplătite. "În cursul lunii ianuarie, firma Polaris M Holding a acționat conform contractului, pluguind zăpada și împrăștiind material antiderapant în program non-stop pe toată perioada ninsorilor și a zilelor care au urmat acestora pe cele 109 străzi din programul de deszăpezire prevăzut în contractul nr. 70717/09.05.2008, dintre societatea noastră și Consiliul Local al municipiului Constanța", explică Eduard Martin, administratorul Polaris.


Însă Constanța are, în total, 664 de străzi. Practic, utilajele de deszăpezire au intervenit pe doar o șesime din străzile municipiului, restul nefiind incluse în contractul semnat în anul 2008, cu o valoare totală de 335 de milioane de euro (salubrizare + deszăpezire). Dincolo de absurditatea unui contract care să prevadă doar deszăpezirea a unei mici părți dintr-un municipiu reședință de județ, patronul Polaris se laudă că oamenii lui au intervenit și în zonele nespecificate în contract, fără să taxeze suplimentar Primăria pentru acestea. Iar exemplele unde s-a intervenit gratuit sunt de-a dreptul halucinante: incinta Spitalului Județean sau a altor instituții publice. 


Atunci, ne întrebăm, care sunt celelalte zone prevăzute în contract, dacă nici măcar Spitalul Județean și instituțiile publice nu sunt cuprinse. "Vrem să aducem la cunoștința opiniei publice că Primăria municipiului Constanța a comandat lucrări de deszăpezire și combatre a poleiului pentru cele 109 străzi prevăzute în contractul de salubrizare. Trama municipiului Constanșa cuprinde un total de 664 de străzi, din care 555 nu sunt prevăzute în contractul de salubrizare încheiat cu Polaris M Holding. Cu toate acestea, Polaris M Holding a intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea stratului mare de zăpadă și pe străzi care nu sunt incluse în programul de deszăpezire, intervenție realizată în urma unei decizii care a avut la bază considerente civice și de sprijinire a populației afectate. 


De asemenea, din aceleași considerente am intervenit pentru degajarea zăpezii din incinta Spitalului Județean de Urgență și din incinta altor instituții publice din Constanța, asigurând astfel buna funcționare a acestor instituții în interesul cetățenilor orașului Constanța. Subliniem că aceste operațiuni de degajare a zăpezii de pe străzile care nu au fost incluse în programul de deszăpezire, au fost efectuate fără a fi incluse în situația de plată aferentă serviciului de deszăpezire", susține Eduard Martin, administrator al SC Polaris. 


Vor un nou contract!
Mai mult decât atât, patronul Polaris anunță că este dispus ca, din iarna viitoare, să asigure deszăpezirea și celorlalte străzi, însă, contra cost, în baza unui contract adițional. "Suntem dispuși ca, la solicitarea Primăriei, să ne dotăm pentru sezonul următor de iarnă cu un număr suficient de utilaje cu care să asigurăm deszăpezirea integrală a orașului. 


Această solicitare se poate materializa doar prin încheierea unui act adițional la contractul existent dintre Primăria Municipiul Constanța și Polaris M Holding care să justifice angajarea unor investiții foarte mari din partea societății noastre, astfel încât în cazul unor situații similare, toți plătitorii de taxe ai orașului Constanța să primească un serviciu de deszăpezire și combatere a poleiului pe toate străzile care compun trama stradală a orașului. Noi suntem dispuși să semnăm un act adițional în acest sens, care însă trebuie semnat cu minim 6 luni înainte de începerea sezonului de iarnă 2017/2018, astfel încât să avem timp să achiziționăm utilajele necesare deszăpezirii integrale a municipiului Constanța. 


Este demonstrat că schimbările climatice la nivel mondial au început să producă efecte și să creeze manifestări extreme pe timpul iernii. Noi suntem pregătiți să ne adaptăm noilor condiții climatice, venind în întâmpinarea acestora cu investiții care să crească gradul de confort al cetățenilor", promite Eduard Martin.


Așadar, pe lângă sutele de milioane de euro pe care le primește deja, Polaris încearcă acum o nouă afacere cu Primăria Constanța, astfel încât să deszăpezească tot orașul, așa cum ar fi trebuit să fie prevăzut încă de la început, în primul contract. Rămâne de văzut dacă actualul primar va lua în considerare propunerea lui Eduard Martin sau va alege chiar să rezilieze primul contract, motivul fiind evident: neincluderea tuturor arterelor municipiului în programul de deszăpezire.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
nelu
2 martie 2017
se topesc banii

Trebuie vazut cine incheie aceste contracte si in interesul cui. Urmarirea circulatiei banilor trebuie sa fie o prioritate. Angajata o firma independenta, eventual straina, care sa faca o diagnosticare a administratiei din Constanta.

Alfa
2 martie 2017
G

Incinta Spitalului a fost dezapezita de catre beneficiarii legii 416/2001 si de cei care fac munca in folosul comunitatii. Deci despre ce vorbim?

joker
2 martie 2017
deszapezire

Dupa aceasta iarna ,ar trebuii facut un plan de actiune pentru deszapezire,la care sa participle mai multi operatori.Fiecare operator sa cunosca care sant strazile unde va actiona,si foarte important unde va depozita zapada!!!Nu ar trebuii sa existe un singur beneficiar al contractului de deszapezire ,pentru ca am simtit pe pielea noastra cum a actionat Polaris.

Unu` amarat, fara contract pe strada lui...
2 martie 2017
Reziliere ?!

Oare despre posibilitatea rezilierii unui contract, ptr nerespectarea lui, nu au auzit cei de la Polaris, dar mai ales cei care ar putea lua masuri in acest sens?

cioby
2 martie 2017
făgădău

Vor să fure în continuare! DNA-ul cunoaște această problemă?

europeanu
2 martie 2017
Hotii din primarie

polaris este firma hotilor martin.Mai bine sa ne zica cate sute de ani de parnaie a luat titisor la americani pentru infractiunea de dare de mita.Ca la constanta nu a luat nimic.La constanta se traieste foarte bine pe banii fraierilor.Cu ajutorul nepretuit al hotului fagadau.

X
2 martie 2017
U

Daca ei au si-au facut treaba popa

Tudy
2 martie 2017
Zapada

Sa faca pe banii lor mai bine dezapezirea. Ce p mea, doar suntem o tara de pomanagii ca asa votati toti ca pomanagii de pachete. Si ziarul vostru de kaka e facut din banii furati de Bosanceanu care a ciordit flota Romaniei. Tara de hoti. Vad ca acum hotii scot ochii hotilor

Zăpada
2 martie 2017
Troienele cât casele și acum mai vor și bani mulți ! Nesimțirea și jaful cât troienele !

Nesimțire și nesimțire ! Poliția, Dna...... ce faceți, nu-i vedeți pe :fagadau decebal si consilierii locali din CONSTANȚA, că oamenii i-au votat cu, convingerea că ei vor face treabă, dar ei s-au adunat, ca într-o clică de.... și devalizează tot / toate în acest oraș ?!

Invati sa va comportati intai
2 martie 2017
Fiti civilizati

Polarisul este numărul unu la nivel national din punct de vedere al calitatii serviciilor numai ca gunoiul nu se produce singuri ci de OM, si cum oamenii din Constanta la capitolul bun simt ,constiinta si respect de sine stau prost dar au pretenții de mari domni si doambe de oras, in loc sa-l colecteze corespunzator si sa-l arunce civilizat unde este locul de amplasament in rautate, răzbunare si sustragere de la plata lui il arunca pe unde nimeresc,fara rusine ca in evul mediu dar avem mari pretenții de la Polaris . Mai oameni buni am ajuns de râsul planetei,noi nu avem notiuni minime de igiena si cultul sanatatii facandu-va singuri rau,voi oamenii sunteti radpunzatori de toata mizeria din oras pentru ca nu sunteti civilizati cu amenzi care sa va EDUCE. Iesiti din tara sa vedeti cum sta cu civilizatia,cum trece masina de gunoi o data la doua saptamani si nu este un fir de gunoi pe jos,voi ăstia care urlați cu plapuma in cap si tipati din mândrie si multa prostie nu aveti notiuni minime de bun simt ca sa aruncati deșeurile corespunzător la amplasamentele stradale .In urma maturatorului se face plapuma de deseuri pe strazi si din vina cui cand Primaria va creat toate conditiile.Ati avut amplasame te din plastic si le-ati distrus cum ati stiut mai bine si au fost schimbate cu altele din fier in premiza ca vor rezista mai mult răutăților oamenilor care se cred toti in legea lor importanti dar nu stiu ce inseamna cuvantul respect.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8847 secunde