Poarta 1 a Portului Constanța, redeschisă traficului auto

1097

Articole de la același autor

Astăzi, a fost reluată circulația autovehiculelor pe la Poarta 1 de acces a Portului Constanța, după ample lucrări de reamenajare.

Poarta 1 reprezintă principala cale de intrare și ieșire din portul Constanța pentru pietoni, autoturisme și alte mijloace de transport persoane, fiind tranzitată atât de personalul autorităților și al operatorilor portuari, cât și de turiști.

Din totalul porților disponibile accesului auto în portul Constanța, Poarta 1 se remarcă drept una dintre cele mai tranzitate căi de acces, conform studiilor CN APM SA, fiind înregistrate lunar circa 100.000 de intrări și ieșiri ale autovehiculelor.

Modernizarea și sistematizarea accesului în port pe la Poarta 1 este realizată în cadrul proiectului CIVITAS Portis, care prevede construirea unui nou acces în Port cu scopul de a descongestiona traficul rutier între port și oraș. Totodată crește numărul benzilor de circulație, iar sensurile de intrare și ieșire sunt mai bine delimitate.

"Odată cu implementarea proiectului, tranzitarea zonei de acces port - oraș se face mai rapid și vine în sprijinul lucrătorilor portuari", precizează directorul general al CNAPMC, Nicolae Dan Tivilichi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde