Platforma IMM Invest este în teste, la șase zile de la inaugurare

156
Platforma IMM Invest este în teste, la șase zile de la inaugurare - 5-1587588606.jpg

Articole recomandate

Platforma IMM Invest este în teste de fiabilitate, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, miercuri seară. Platforma a fost blocată din primul minut de funcționare, vinerea trecută, astfel că nicio firmă nu a putut să se înscrie, informează digi24.ro.


"În acest moment, vreau să mă asigur că atunci când pornește nu vom mai avea aceeași problemă. Primesc rapoarte de la instituțiile care îl testează. Eu am văzut site-ul. Am lucrat pe el în aceste zile, dar este în teste, se supune unor teste de fiabilitate. Și în această seară să știți că am fost în discuții. Dar ce trebuie să înțeleagă oamenii despre acest site: site-ul IMM Invest nu este un site unde dacă te înscrii ai primit banii. Este doar un site care confirmă faptul că cel înscris este un IMM. Informația, după aceea, este trimisă către banca pe care și-o alege clientul. Acest program nu este un program 'primul venit, primul servit'. Deci, nu există acest risc care a fost în trecut la alte programe", a declarat ministrul Florin Cîțu la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.


Potrivit acestuia, până în prezent nu sunt înscrieri în programul IMM Invest.


De asemenea, Florin Cîțu a subliniat că plafonul este suficient pentru 40.000 de IMM-uri, deși în România bancabile sunt în jur de 15.000.


"Plafonul pe care l-am ales, de 15 miliarde de lei, este un plafon care acoperă un minim de 40.000 de firme, de IMM-uri, care ar avea un număr de angajați, estimăm noi, în jur de 600.000. Dar vă dau și reversul informației. În România, astăzi, sunt cam 15.000 de IMM-uri care sunt bancabile. Deci, aici este problema. Am făcut un plafon mult mai mare decât ceea ce ar putea astăzi companiile să ia împrumuturi. E adevărat că noi venim cu această garanție de 90% a împrumutului, dar, totuși, de la 15.000 la 40.000 este un loc foarte mare pentru IMM-uri și multe dintre acestea nu sunt bancabile. Vor deveni bancabile pentru că le ajută acest program IMM Invest, altfel nu ar putea niciodată să ia împrumuturi, dar am creat un plafon foarte diferit. Această diferență este foarte mare, încât să îi facă pe oameni să fie confortabili că nu se va epuiza acest plafon peste noapte", a arătat ministrul.


 


Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată vineri dimineață la ora 10.00 de ministrul Finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu a funcționat nicio secundă. Ministrul Florin Cîțu a acuzat un atac cibernetic. STS a preluat gestionarea site-ului. 


Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern prin aceastăplatformă este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) și poate fi majorat, dacă va fi nevoie, a precizat ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.751 secunde