Plata pensiei de urmaş ar putea fi suspendată. Care este motivul

254
Plata pensiei de urmaş ar putea fi suspendată. Care este motivul - platapensieisursathelist-1602426375.jpg

Articole de la același autor

Atenţie! Plata pensiei de urmaş se suspendă din data de 1 octombrie dacă beneficiarii nu fac dovada continuării studiilor şi nu transmit Casei Judeţene de Pensii (CJP) Constanţa adeverinţele emise în acest sens de instituţiile de învăţământ. Este vorba de copiii urmaşi care au depăşit vârsta de 16 ani.

Având în vedere că, în prezent, instituţiile de învăţământ comunică prin mijloace electronice adeverinţele prin care se face dovada continuării studiilor, iar aceşti beneficiari au posibilitatea de a le transmite caselor teritoriale de pensie prin aceleaşi modalităţi, adeverinţele în cauză, transmise electronic, constituie dovada privind continuarea studiilor. În plus, acestea atestă continuitatea acordării pensiei de urmaş, urmând ca beneficiarii să prezinte originalul până la sfârşitul anului şcolar 2020-2021.

La ora actuală, plata pensiei de urmaş pentru copiii în vârstă de peste 16 ani şi până la 26 de ani este condiţionată de prezentarea adeverinţei şcolare la începutul fiecărui an şcolar / universitar. „Pentru ca pensia lunii octombrie să nu fie oprită de la plată, toate adeverinţele ar trebui prezentate la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa. Studenţii riscă oprirea la plată a pensiei pentru luna octombrie, întrucât anul universitar începe la data de 1 octombrie şi studenţii urmaşi au fost în imposibilitatea prezentării până la data de 22 septembrie a adeverinţei privind continuarea studiilor. Pentru a exista continuitate la plată, într-o primă fază, ei au avut obligaţia să depună la noi o declaraţie în acest sens, completată şi semnată”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Kristina Mutiş. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie, studenţii au obligaţia de a prezenta şi adeverinţa în original, pentru anul universitar 2020-2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.526 secunde