Plajele sălbatice de la Corbu, pe harta turismului românesc! „Există potențial de a deveni staţiune!”

9460
Neridicată încă la rang de stațiune, dar vizitată vara de mii de turiști, comuna Corbu are o poziție privilegiată, cu deschidere la unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoral. Noua administrație locală, instalată în urmă cu opt luni, are planuri mărețe, încercând să țină pasul cu dezvoltatorii privați care pregătesc mii de locuri de cazare, în speranța de a pune cu adevărat Corbu pe harta turismului românesc.

Puțini sunt românii care nu au vizitat în ultimii ani plajele sălbatice de la Corbu sau Vadu, în căutare de locuri autentice, dar liniștite, unde să se poată relaxa și bucura de soare și mare. Cu toate acestea, comuna este încă departe de a aduce a stațiune. Îi lipsește infrastructura, drumurile fiind principala problemă, dar nici la capitolul utilități nu stă prea bine.



Despre perspectivele de dezvoltare ale comunei cu un potențial uriaș, echipa „Cuget Liber” a stat de vorbă cu viceprimarul localității Vasile Halici, care ne-a dezvăluit o strategie gândită pe mulți ani de-acum încolo, dar și cu acțiuni concrete, deja începute. „Comuna Corbu a fost printre ultimele comune ale județului Constanța care a prezentat interes pentru Consiliul Județean, indiferent de ce culoare politică a administrat județul. Din păcate, s-a dezvoltat foarte mult partea de sud, a fost acordată multă atenție altor zone, iar partea de nord, cel puțin Corbu, unde, într-adevăr, există un potențial deosebit în ceea ce privește turismul, a fost lăsat mai la o parte. Nu a fost tratat cu atenția cuvenită”, a declarat Vasile Halici.





Transport public până la plajă

Primul proiect de amploare care va aduce un plus de valoare comunei este reabilitatea drumului județean DJ 226, demarat deja de Consiliul Județean Constanța și finanțat din fonduri europene. Lucrările sunt estimate a începe în luna septembrie 2021. „Acest drum se va face, este foarte bun, dar nu este mulțumitor numai atât. Noi intenționăm și avem proiecte să dezvoltăm și drumul Vadu – Corbu, care unește plaja Vadu. Ne-am propus și avem proiect pe drumurile care fac legătura între mare și Corbu, unul este pietruit, unul este nepietruit, dar sunt probleme de suprapunere de terenuri și va fi nevoie de exproprieri sau cedarea de bunăvoie”, a mai spus viceprimarul Halici.



Comuna numără 7.000 de suflete și, de când a început vara, este vizitată, în fiecare weekend, de un număr de două ori mai mare de turiști. Tocmai de aceea, administrația publică locală intenționează să introducă un serviciu de transport public care să faciliteze accesul turiștilor la plaje. „Vrem să facem legătura, pentru că este o distanță foarte mare până la plajă, de 4 km, să ușurăm transportul și să creăm posibilitatea ca turistul să se deplaseze mai ușor spre plajă. Vor fi cel puțin două curse pe zi, dimineața și seara. Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor cu aceste facilități, ca să-i atragem, să vadă că și pe administrația locală o interesează ca ei să se simtă bine și să fim o gazdă bună pentru ei, să vină și în sezonul următor”, ne-a mai precizat Vasile Halici.



Complexuri turistice, în lucru

Planuri sunt și pentru rețeaua de utilități, mai ales că pe teritoriul celor două localități, chiar la granița cu plaja, sunt în lucru numeroase proiecte turistice. „Avem foarte multe PUZ-uri pe teritoriul comunei, care se vor dezvolta. Sunt în lucru foarte multe complexuri turistice. Intenționăm să tragem și gaze la nivelul comunei Corbu, având în vedere că rețeaua este destul de aproape. Ne interesează să rezolvăm și această problemă pentru comunitatea noastră, să aibă toată lumea gaze în Corbu”, ne-a mai spus viceprimarul.



Mai mult decât atât, în scurt timp, comuna va avea la dispoziție și un centru medical modern. „În două luni de zile va fi inaugurat și noul centru de permanență medicală. În prezent este 80% finalizat, realizat din sponsorizări. Acesta va fi dotat cu ecograf, aparat pentru EKG, concentrator de oxigen, monitor funcții vitale. Avem și un centru de recuperare fizio-terapie și vrem să achiziționăm, tot prin sponsorizare, un aparat de radiografie dentară. La centrul de permanență avem deja trei doctori și va mai fi nevoie de cel puțin încă doi medici. Toată investiția se ridică la aproximativ 70.000 euro”, a explicat Vasile Halici.

De asemenea, autoritățile locale au în plan să preia și o parte din sectoarele de plajă de pe teritoriul comunei, astfel încât să le poată administra eficient și să ofere servicii de calitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde