Picătura de optimism. Campanie de atragere a tinerilor în rândul donatorilor de sânge

394
Picătura de optimism. Campanie de atragere a tinerilor în rândul donatorilor de sânge - picatura-1624038549.jpg
Clubul Nautic Român, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, lansează, duminică, 20 iunie, la Constanţa, proiectul „Picătura de optimism”, în scopul atragerii cât mai multor tineri în rândul donatorilor de sânge, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos şi crearea unei culturi a sportului pentru toţi.

„Vom organiza sesiuni de informare a publicului despre importanţa donării de sânge, dar şi activităţi sportive menite să crească gradul de implicare şi de practicare a sportului de masă în judeţul Constanţa”, a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

Tot în acest scop, Clubul Nautic Român, prin Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, va oferi donatorilor 100 de tichete cadou pentru cursuri de iniţiere şi agrement nautic pe Lacul Techirghiol, la bordul unui caiac, în următoarea perioadă. „Cele 100 de tichete cadou acordate de Clubul Nautic Român donatorilor sunt valabile până la finalul anului 2021, utilizarea lor fiind posibilă doar pe baza unei programări prealabile, prin telefon. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească donatorii pentru utilizarea tichetelor cadou sunt: semnarea unei declaraţii de participare pe proprie răspundere, prin care se angajează să respecte regulile de participare şi instrucţiunile primite. Donatorul va declara şi va semna faptul că este apt de a face efort fizic, că nu prezintă probleme cardiace sau pulmonare, că nu a prezentat semne de răceală în ultimele 14 zile, cum ar fi dureri de cap, stări febrile, tuse, şi nu a intrat în contact cu persoane infectate COVID-19. Vârsta donatorilor ce pot fi incluşi în acest proiect este cuprinsă între 18 şi 65 de ani, iar greutatea maximă admisă este de 100 kg”, a precizat Andreea Mihăescu, preşedintele Clubului Nautic Român.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Ziua donatorului de organe
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce beneficii au donatorii de sânge
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Donează sânge pentru viață!
Pagina a fost generata in 0.3951 secunde