Piața Griviței, raiul hoților și bișnițarilor

1902
10
Piața Griviței, raiul hoților și bișnițarilor - piatagrivitei2-1360509097.jpg
Se află în centrul orașului și se vrea cea mai mare piață a Constanței, dar nu este decât o adunătură de descurcăreți care sunt în stare de orice pentru ca să facă bani.

Piața Griviței este plină de intermediari care vând fructele și legumele la suprapreț, piețari ce se dau drept producători, dar nu știu cum se lucrează pământul, "comercianți" de țigări-țigări-țigări, care te agasează cu reclama lor, șuți și hoți de tot felul. Adevărații producători, care vor să-și vândă cele câteva legături de pătrunjel, salată, ceapă, ridichi, din propria curte, sunt nevoiți să stea cu marfa pe trotuare, în apropierea pieței, pentru că în piață nu au loc de intermediari.

"Sunt constănțeancă get-beget, spre deosebire de Mazăre, m-am născut la două străzi de Piața Griviței, odinioară stradă cu pomi, verdeață, case curate și oameni gospodari. Azi, strada rău famată este raiul țiganilor, hoților și peștilor, unde mașina Salvării și patrula poliției trece mai des decât mașina de gunoi. În Piața Griviței nu s-a făcut nimic. Arată ca în anii ‘60, doar că atunci era doar o piață, cu particulari, azi nici nu mai știi ce este. Se vând de toate, de la țigări - țigări, ciorapi, chiloți, mărar și pătrunjel, toate de-a valma", ne-a scris S.C., o cititoare a ziarului.

"Piața Griviței a stat în loc!"

Femeia este revoltată că autoritățile locale nu iau măsuri pentru ca Piața Griviței să devină un loc decent, curat, unde poți să-ți faci cumpărăturile liniștit, unde să găsești fructe și legume românești, nu de import.

"Piața Griviței a stat în loc. Un singur lucru ne amintește că suntem în anul 2013: ceasul electronic care chiar merge, față de cel de pe strada Ștefan cel Mare, care dacă ne uităm mult la el, ne dăm seama că de un an suntem în căutarea timpului pierdut. Pescăriile în Piața Griviței sunt bine dosite și puține, pe străzi lăturalnice sau la demisol. Nici magazinele de vise nu sunt atât de ascunse ca pescăriile", mai spune constănțeanca.

"Descurcăreți" cu țigări, telefoane și etnobotanice

Bișnițarii care își fac veacul în zonă îți pot face rost de orice vrei. Vând în gura mare țigări-țigări-țigări, dar și telefoane mobile șutite sau pliculețe cu etnobotanice. Polițiștii care patrulează zilnic pe acolo nu îi mai sperie, se știu din vedere, se respectă reciproc și nu se deranjează unii pe alții. Dar asta nu-i împiedică pe "descurcăreți" să-i abordeze pe toți cei veniți la cumpărături, agasându-i cu produsele lor și ținându-se după ei doar-doar îi conving să cumpere ceva.

Constănțenii evită zona

Între timp, constănțenii veniți la piață trebuie să fie atenți și pe unde calcă, să nu cumva să-și rupă gâturile în gropile din asfalt. Trotuarele, dar și drumurile ce duc către piață arată ca după bombardamente. Nu au mai fost asfaltate, după cum zicea și cititoarea noastră, probabil că de zeci de ani.

Toate acestea contribuie la peisajul care face din Piața Griviței din Constanța anului 2013 o piață din lumea a treia, pe care mulți dintre noi o ocolim.

"Prefer să nu merg prea des prin zonă. Mi se pare periculos. Acum câteva luni, mi-a umblat cineva în poșetă. Mi-au furat portofelul cu totul. A trebuit să îmi schimb toate actele. De atunci, evit Piața Griviței", ne-a mai spus o cititoare.

Comentează știrea

stefan
11 februarie 2013
piata

are dreptate cititoarea din articolul dumneavoastra.toate pietele din oras se confrunta cu aceiasi problema tiganii agresivi care te agreseaza verbal si fizic la tot pasul sub privirile impasive ale bisnitarilor comunitari, pardon ale politistilor comunitari care sunt platiti din banii cetatenilor pentru ai apara.dar mazare are alte probleme, cluburilesi vacantele cat mai lungi.

ion
11 februarie 2013
tomis 3

oare militia constanta ce face? in intersectia de la posta tomis 3 stau zilnic 5 - 6 indivizi mai mult decat dubiosi care stragia in gura mare tigari..tigari... iar militienii stau in masina si-i pazesc... este atat de evident ca sunt mana in mana... dar cine sa vada asta in constanta?

Marian
11 februarie 2013
Traiasca Politia Locala

Bine ca Politia Locala sta la panda sa puna caracatite si sa-si ia cei 50 de lei spaga la fiecare masina.Pietele din Constanta arata ca acum 30 de ani,sunt pline de hoti si tigani,nimeni nu face nimic.Eu personal nu am mai fost intr-o piata de 3 ani,prefer supermarketurile,chiar dc platesc un pic mai mult,macar nu stau hotii sa-mi urmareasca fiecare miscare.Pana cand re-re-votatul primar adorat de pensionari Mazare nu o sa plece cu tot cu mafiotii care conduc administratia locala,o sa ne tot plangem steril si fara rost.Cred sincer ca orasul nostru merita mai mult,dar sincer ne si meritam soarta.Nu am mai vazut un protest sau ceva aici,in afara de adunarile comunistoide ale PSD,de prea mult timp.Atata timp cat ne comportam ca niste oi,vom fi tratati ca atare.Multumesc.

Sorin
11 februarie 2013
E foarte clar!

Cata vreme leprele de tot soiul,ca sunt organizate in clanuri sau nu,umbla libere si vesele pe strazi,conduc practic orasele,e limpede ca au liber de la toate institutiile statului. Fara ca asa zisele organe de aparare a ordinii publice sa fie complice intr-un fel sau altul cu infractorii ,n-ar exista aceasta stare continua si de necontrazis a infractionalitatii.

constantean
11 februarie 2013
Rusinea tarii

Nu numai piata Grivita este de evitat, dar si zona garii si piata Tomis3. Sunt numai contrabandisti de tigari, dar de fapt pe langa ei sunt tot felul de ciudati care efectiv urmaresc pe oricine trece pe acolo. Si asa zisii cersetori tot cu asta se ocupa: urmaresc. A fost asa de greu in toti anii astia sa se fi instalat cateva camere video in astfel de locuri si doar sa-i ridice si sa-i duca acolo unde le este locul??? De ce nu se vrea??? Am vazut la tv ca si in Bistrita s-au instalat camere video in tot orasul si efectiv au disparut problemele. Bravo orasului Bistrita, ca poate ne va imprumuta primarul lor vreodata sa ne putem si noi face piata in SIGURANTA.

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
11 februarie 2013
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Liviu Chilian
11 februarie 2013
Rromarlanii - aceste starpituri satanizate

Moto: "Romarlanul-caine rabiat nu te iarta pana nu esti ca el"!(proverb romanesc) --- Incarcatura emotionala a acestui proverb romanesc aduce lacrimi in ochii strainilor; lacrimi si compatimire pentru Romanii ce'l fac public in toata lumea. Voi, Rromarlani-starpituri satanizate, ne'ati mancat sufletul si ars de tot trupul noua, Romanilor, dar nu ne'ati EXTERMINAT pe toti! Cand va veni timpul Domnului, noi, putinii Romani supravietuitori ai Holocaustului Romanesc, ca la Grivita in '877, va vom pedepsi exemplar pe voi, Rromarlani-gnomi blestemati, in frunte cu Tziganii-manelisti ce ne'au distrus folclorul - singura noastra bogatie nationala -, si facut de ras numele de Roman in toata lumea, Arabii-rromarlanizati, Turcii si Zsidanii ce ne sug sangele incepand cu Duminica Orbului cand bulibasa suprem a fost..."votat" puiul-de-Tzigan Ivanovici Ilici("Iliescu Ion"). Ii vom fi pedepsit pe Magharii ce vor sa sfartece teritoriul nostru national, dar si pe Grecii, Italienii, Austriecii, Germanii si Francezii MAFIOTI ce ne sug sangele, fara nicio mila, dupa ce Tara a devenit colonie internationala. --- Pare atat de ridicol ca merdialqaedanii kustendililmani se plang de tragedia socio-comerciala ce bantuie Piata Grivitei, cand, vedem cu totii, Rromarlania a devenit fieful tzigano-bisnitarilor-patricisti si HOTILOR voiculesco-uslamisti in frunte cu Pontayi si Kkrau, doi NEBUNI-SOCIOPATI adusi la phutere de catre...babetul si tinerii "pensionari" ce lupta impotriva viitorului copiilor. Am citit ca in Rromarlania, cainii comunitari au inceput sa se manance intre ei, ca sobolanii ramasi fara papica. De departe, bipezii Rromarlani se vad ca o haita de caini rabiati ce au inceput sa se sfasie intre ei. Motivul? Banii(cioara de pe gard), miliardele de euro pe care, n'asa, Jewropeni-satrapi-politicastri le vor smulge de la gura copiilor uniunii, si le vor pune in ghearele cioroiului-mazaren Dragnev; nebunul ce stie cum sa le...shutzeaska! Ca Tziganii din Piata Grivitei(nume sfant pentru...Dorobantii Valahi si Razesii Moldoveni, ajuns de rasul curcilor kustendilimance). --- Ce nelume nebuna, rromarlanime'asta, Coane Fanica! Pentru ei, kkpitalismul victorios se reduce la cioara de pe gardul jewropean si hotii mazareno-uslamisti ce...fura, fura, fura totu'n goana lor nebun-decadenta!

john doe
11 februarie 2013
completare

bun articolul, dar in realitate e mai rau decat ati observat voi. Daca iti lasi masina pe acolo cu ceva tentant la vedere, in mod sigur iti va fi sparta chiar in timpul zilei, chiar daca e lume multa in zona. Piata Grivitei e un focar de infectie - dimineata arata ca o imensa toaleta in aer liber, locatarii colorati din zona nu au toalete in cocinile lor si isi arunca noaptea continutul olițelor, adica creierii, direct pe geam; (stiu sigur asta de la cineva care a lucrat la un magazin din acea zona); de aceea va sfatuiesc sa nu cumparati nimic de la cei care isi pun marfa pe trotuar. Nu mai zic de sobolanii care colcaie noaptea si haitele de caini agresivi, de zici ca esti in jungla. Pe strada Jupiter, scarbele de locatari isi arunca gunoiul seara chiar pe trotuar, si se face un maldar de gunoi ! Se pare ca sunt in intelegere cu cei care ridica gunoiul, ca aia vin zinic si curata tot, si nu comenteaza nimic, si nu se ia nicio masura. O rusine imensa pt Constanta aceasta piata situata chiar in inima orasului. Asta e, constantenii tot aleg primarul asta minunat.

costin
16 februarie 2013
piata tip bangladesi

cu ceva ani in urma am trecut printr-o piata din statul asiatic mentionat,Ce am constatat nu trebuie sa va spun,uitati-va la Piata Grivitei,ba cred ca e si mai rau.Mi-e rusine sa spun ca locuiesc in zona.Dimineata tiganii stau la soare pe trotuarul din stanga si te abordeaza cu fel de fel marfuri dubioase,mizeria este la ea acasa,mirosuri insuportabile etc.

Vasile
16 mai 2015
Oportunitate

Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde