Încă un hotel de cinci stele în nordul litoralului

Phoenicia Royal, investiție de șapte milioane de euro

1720
7

Articole de la același autor

Litoralul românesc are, începând de săptămâna aceasta, încă un hotel de cinci stele. Omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, a inaugurat, marți seară, la Năvodari, cel mai nou hotel de lux, intrat deja în circuitul turistic. Cu un nume impozant, Phoenicia Royal întregește astfel sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziționarea hotelului Majestic Mamaia. 




Lanțul Phoenicia cuprinde deja șapte hoteluri pe litoral, iar anul viitor vor mai fi deschise încă patru - trei în Olimp și unul tot în Năvodari. 




"În 2018, vom inaugura complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru și Panoramic din Olimp, pe care acum le renovăm, însă niciunul nu va avea cinci stele, ci vor fi de trei și patru stele. De asemenea, vom deschide, la Năvodari, Boutique Hotel, pe care intenționăm să-l ducem la cinci stele plus", a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismului Românesc. 




Cât despre Phoenicia Royal, acesta cuprinde 144 de spații de cazare, constând în camere spațioase, apartamente și duplexuri cu terase ce depășesc suprafața de 130 de metri pătrați. Toate spațiile de cazare au finisaje și dotări de lux. Apartamentele de la ultimele etaje ale locației permit accesul pe terasa exterioară, ce oferă o priveliște spectaculoasă. Investiția totală, potrivit lui Mohammad Murad, este de șapte milioane de euro. 




"Artă de 5 stele" 


Phoenicia Royal își propune să devină și o importantă platformă de promovare a valorilor românești și internaționale, astfel că la deschiderea oficială de marți seară a fost lansată și o expoziție de pictură românească. "Arta de 5 stele" reunește lucrări ale unor mari pictori români precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Nicolae Dărăscu, care pot fi admirate chiar în holul hotelului. 




Hoteluri noi, probleme vechi 


Cu prilejul inaugurării oficiale, proprietarul lanțului hotelier i-a convocat pe reprezentanții Guvernului și pe reprezentanții patronatelor din turism la discuții despre marile probleme ale turismului. În fața ministrului Turismului, constănțeanul Mircea Dobre, și a premierului Mihai Tudose, Mohammad Murad a vorbit despre neajunsurile din acest domeniu de activitate, pe care îl consideră vitregit de atenția guvernanților. Acesta s-a plâns de lipsa facilităților pentru investitorii în turism, de criza de forță de muncă calificată, de promovarea slabă peste hotare a destinațiilor românești și a subliniat necesitatea unui cadru legislativ privind administrarea plajelor, dar și a stațiunilor de pe litoral. 




"Principala problemă este în sensul instabilității personalului. Trebuie găsită o modalitate de a fideliza tot ceea ce înseamnă personal sezonier, fiindcă sunt confruntați cu problema de a angaja pe cineva trei luni, apoi pleacă, următoarele opt - nouă luni nu mai e nimeni pe aici și din nou începe sezonul de vânătoare de cameriste, de ospătari, de bucătari, de mecanici. Rămâne să vorbesc cu Ministerul de Finanțe, să găsim o modalitate în care să împărțim această povară fiscală cu operatorii din turism, în special acolo unde este vorba despre turismul sezonier, cum este cel de pe litoral, în care angajatul să fie angajat peste zece luni și povara fiscală a angajatorului să fie cumva împărțită", a anunțat premierul. 




Referitor la faptul că unii hotelieri nu au în administrare plajele din dreptul unităților lor turistice, Mihai Tudose consideră că și această problemă trebuie rezolvată: "În ceea ce privește problema plajelor, este una ce va trebui și ea rezolvată, adică nu mi se pare firesc ca hotelul să aibă un statut și apoi, când ieși din hotel spre mare, să dai de alți proprietari, de alți așa-ziși operatori de turism. Ăla nu e operator de turism, cu un șezlong pe plajă". 




Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Liviu Chilian
20 iulie 2017
Re-rumanizarea, sau suprarealismul-sadic, grotesc, subuman din Rromarlania

Cum este posibil!? Deși pare IREAL, evident, ce se întâmpla in fosta Românie, este un fenomen suprarealist pe care știință actuala nu'l poate explica. Numai viitorul va fi in măsura sa caracterizeze Holocaustul moral, spiritual si fizic ce a avut loc intr'o țara din Jewropa, ce s'a numit cândva România Mare! Sunt convins ca 99% din bipezii guitzatori sau vorbitori din fosta Românie, nu știu ce înseamnă Ruman si de unde vine numele Rumania. Pt a se diferenția de veneticii ce ne coplesisera la mijlocul perioadei feudale, Romanii din Țara Românească isi spuneau Rumani. Ei deveniseră SCLAVI, ȘERBI, IOBAGI pe pământul lor, stăpânii fiind VENETICII! Iată ca dupa 500 de ani, in fosta Românie, este EXERSAT cu FURIE patologica, fenomenul re-rumanizarii Romanilor, de către VENETICI RABIATI, suboameni-sadici. Vedeți ce GUITZA Tziganu'asta NEBUN, PSIHOPAT! Ca nu găsește...Rumani ce sa roboteasca pt 300$ pe luna, in spelunca poleită cu rahat galben, supranumit 'otel de lukks! Doamne Iisuse Christoase! In 27 de ani au ridicat popii 20000 de biserici in fosta Românie, lăcașuri in care sa cultive si sa proslaveasca societatea creștina. Rezultatul? Il vedeți! Un Tzigan dement, psihopat-sociopat, AGENT Mossad, nu agent Harap, SPALĂ bani negri ai ORIENTALILOR din Orientul Apropiat, ridicând ceea ce numim kitch AGRESIV. Mai mult, Tziganu'asta smintit a fost aproape sa aibe... prim-sinistra, guvernul lui, parafrazandu'l pe Furerul Nătâng! Noroc ca Neamtzul adormit a reacționat si a respins'o pe Shhaideh, neroadă pretențioasa din echipa CRIMINALA a agentul Mukkamad Muratura stricata! Huuooo!

europeanu
20 iulie 2017
Hotii la parnaie !

ce cauta drojdierul si spirtarul tudose impreuna cu retardatul dobre care totusi conduc rrromania ambii langa tziganul borat evazionist si producator de spaga si curve mohamed ???

DODO
20 iulie 2017
totusi

a interesat pe cineva ( organe abilitate ) de unde provin banii pt o asa investitie ? este asta la zi cu impozitele ? ca de evazionisti ne-am saturat Daca totul este OK atunci felicitari ! ( dar nu cred )

Mesteru
8 august 2017
Manole

O investitie kitsch monumental realizata de oameni kitsch precar, kitschul incluzand si guvernul Romaniei. Cu greu ma abtin sa imi transform comentariul intr-unul obscen, dar ar deveni ne- publicabil. Si cand treci din greseala pe langa fostul hotel Majestic ai aceeasi senzatie de derizoriu ( pe langa mirosul de gunoaie fermentate) Dar Phoenicia Royal nu este unicul lucru hidos, hidos este si palatul parlamentului.. Oare ce se alege de restul achizitiilor lui Murad.. Alea prin care de bine - de rau reuseam sa intelegem sa suntem totusi prin Romania, nu prin vreun gang sordid din Orientul apropiat dar suficient de indepartat cat sa ii lase sa isi doreasca sa il vada doar pe cei ce doresc calatorii, nu sa dai peste el la tot pasul pe litoral. Mai este ceva autentic romanesc de facut ?

Mesteru
8 august 2017
Manole

sau macar ceva "best western hotels" ... Si unde mai pui si ca Phoenicia asta s-a construit pe plaja scoasa din evidenta plajelor si asa putine ale Romaniei si trecuta in portofelul unui escroc local .. era sa scriu autoritate locala ..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3059 secunde