Petrecere de 11 ani la Locuințele Protejate din Cumpăna

438
Petrecere de 11 ani la Locuințele Protejate din Cumpăna - 20210614111703-1623749927.jpg

Articole de la același autor

Locuințele Maxim Protejate Cumpăna au împlinit 11 ani de funcționare, iar evenimentul a fost marcat de beneficiari printr-o serie de competiții de gătit, un mini-spectacol de dansuri populare susținut de ansamblul „Speranța“ format din opt beneficiari ai centrului rezidențial, muzică și multă veselie. În centrul atenției, Aiten – o tânără în vârstă de 35 de ani, unul dintre beneficiarii care locuiesc aici încă de la înființare. Ninciun eveniment nu se organizează fără ca Aiten să își dea acordul  ea îi coordonează pe beneficiari, ea știe programul de activități, ea se ocupă de programul artistic, de muzică, de concursuri, de curățenia din camere, de pregătirea și aranjarea mesei. De tot! Aiten nu își cunoaște părinții. A trăit de mică în diferite centre de plasament. Spune că aici, la Cumpăna, și-a găsit familia după care a tânjit atâția zeci de ani.

„Obiectivul Locuințelor Maxim Protejate Cumpăna este acela de a-i încuraja pe beneficiari (persoane tinere cu dizabilități) şi de a-i îndruma să se gospodărească singuri, să deţină controlul asupra propriei vieţi”, a declarat șeful LMP Cumpăna, Camelia Oprea. 



Ansamblul rezidențial de la Cumpăna găzduiește 24 de tineri cu dizabilități și alte afecțiuni asociate, aduşi din centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică și din centrele rezidențiale pentru copii din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.



Poveștile beneficiarilor care trăiesc în ansamblul rezidențial de la Cumpăna cutremură pe oricine, dar mai emoționantă este dorința lor de a învinge orice barieră pe care viața le-a coborât-o. Aici, spun ei, au aflat ce înseamnă cu adevărat cuvântul „familie”. Totodată, tinerii de aici merg și la cursuri de calificare în diferite specializări, cum ar fi florar, decorator sau chiar în domeniul IT, nivel de pregătire mediu, iar câțiva dintre ei muncesc în oraș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde