Peste un milion de tablete de Favipiravir, antiviral folosit în tratarea COVID-19, livrate în România

236
Peste un milion de tablete de Favipiravir, antiviral folosit în tratarea COVID-19, livrate în România - favi-1611224521.jpg

Articole recomandate

1.125.000 de tablete de FluGuard (Favipiravir), o nouă tranșă de medicament antiviral folosit în tratarea COVID-19, au ajuns ieri în România. Este cea mai mare cantitate de Favipiravir livrată până acum și vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia Cluj le-a adus în țară, în mai multe tranșe, începând cu luna octombrie 2020. Dozele anterioare au fost distribuite unităților spitalicesti, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19.


În plus, Terapia Cluj anunță că poartă în prezent discuții cu autoritățile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienții diagnosticați cu forme ușoare sau moderate de COVID-19 care sunt tratați în centrele ambulatorii, precum și în cabinetele medicilor de familie.


"Suntem bucuroși că am reușit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienților spitalizați cu COVID-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. În acest moment purtam discuții cu autoritățile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienții COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienți la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor ușoare și moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie", a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.


Deși în România a fost demarată campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este în continuare unul foarte ridicat, arată Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din țară. Terapia Cluj va continua să livreze lunar doze de Favipiravir pentru tratarea formelor ușoare și moderate ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.


Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.


După apariția COVID, studiile clinice au demonstrat că Favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6106 secunde