Peste 800 de grădinițe din Republica Moldova au fost renovate cu bani de la București

87
1
Peste 800 de grădinițe din Republica Moldova au fost renovate cu bani de la București - copii-1473579719.jpg
Peste 800 de instituții preșcolare din Republica Moldova au fost renovate cu ajutorul unui grant în valoare de 20 de milioane de euro oferit de Guvernul României, în cadrul Proiectului de asistență financiară pentru grădinițe, relatează presa de peste Prut.

Din banii acordați de Guvernul României, au fost renovate până în prezent 832 de grădinițe. Autoritățile de la București au decis extinderea proiectului prin acordarea unei noi tranșe nerambursabile de trei milioane de euro.

"În cadrul acestui grant s-a reușit, pe lângă renovări, deschiderea a peste 200 de grupe noi de copii din țară, ceea ce înseamnă că sporim capacitatea instituțiilor preșcolare din țară cu circa 5000 de locuri", a declarat directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Republica Moldova, Mircea Eșanu.

Instituțiile preșcolare au fost dotate cu echipament și mobilier, acoperișurile au fost reparate, pereții au fost izolați termic, iar terenurile de joacă și grupurile sanitare au fost amenajate.

"La noi în sat, grădinița nu a funcționat 20 de ani. Vă imaginați ce bucurie am avut atunci când copiii au deschis ușile și au văzut sălile frumoase, dotate, amenajate", mărturisește Iraida Jitari, primar din localitatea Sauca, raionul Ocnița. "Avem o limbă suntem frați, rude și este binevenit ca fratele mai mare și mai puternic să-l susțină pe cel mic", a mai subliniat aceasta, citată de Publika.md.

Autoritățile de la București au decis să extindă proiectul.

Comentează știrea

antimoldavia
12 septembrie 2016
rinovarii

gradinitele din romanistan sunt in paragina si voi renovati la mogaldani ...fwtuva in gura cu mentalitatea voastra de kkt...deja imi tremura carnea pe mine de nervi...n avem nevoie de atarnatori, de mocangii.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2511 secunde