Peste 4.300 de cereri de bilete de tratament pentru vârstnici

303
Peste 4.300 de cereri de bilete de tratament pentru vârstnici - bilete2-1628013885.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa a înregistrat un număr de 4.360 de cereri pentru bilete de odihnă şi tratament. De precizat că criteriile pentru obţinerea unui bilet într-una din staţiunile balneoclimaterice din ţară au rămas aceleaşi. Drept urmare, cei care nu au primit bilete de tratament în anii 2019 şi 2020 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct.

Desigur, la fiecare serie de bătrâni plecaţi au existat şi gratuităţi, 238 în total, în primele șapte luni ale anului în curs. De acestea au beneficiat veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate şi persoanele cu handicap. Eliberarea biletelor se va face ca şi până acum, potrivit planificării anunţate telefonic fiecărui beneficiar, iar la expirarea termenelor sunt eliberate biletele nevalorificate.

În cazul asiguraţilor, contribuţia este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral.

Dacă, în urma calculării punctajului, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii doi ani. Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0491 secunde