Persoanele cu amputații nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare

161
Persoanele cu amputații nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare - handicapcaruciurcadru88508700-1554464265.jpg
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că persoanele care au suferit amputații ori care s-au născut fără unul dintre membre nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare.


"Luni, iese din transparență decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de doi ani pentru persoanele încadrate în grad de handicap, care au suferit amputații ori s-au născut fără unul din membre. Aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare", a informat Budăi, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că în România sunt în jur de 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 și 2 de handicap. Cei care se vor beneficia de acest ordin sunt persoanele cu gradul 1 de handicap și care sunt în jur de 18.000.

"Voi publica săptămâna viitoare acest ordin, a trebuit să îl las în transparență decizională, iar după publicarea în Monitorul Oficial intră în vigoare. Luni este ultima zi de transparență, marți am convocat la discuții specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, îl rearanjăm, urmează semnarea lui de către mine și trimiterea către Monitorul Oficial", a explicat ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0821 secunde