Pepsi ține la sănătatea noastră! Modifică rețeta băuturilor răcoritoare!
Articole recomandate
Sfaturi de top pentru a vă gestiona și a vă îmbunătăți finanțele
19 Aprilie 2024
SE DESCHIDE SEZONUL ESTIVAL! Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu, prezente la eveniment
19 Aprilie 2024
Atenție, constănțeni! Se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța
19 Aprilie 2024
Pentru ce operațiuni te poți prezenta la ghișeele SPIT Constanța
19 Aprilie 2024
S-au schimbat normele pentru plata rovinietei
19 Aprilie 2024
PepsiCo Inc a decis reducerea cantității de zahăr din băuturile răcoritoare pe care le deține în portofoliu, pe fondul planului de a aborda probleme actuale, de la obezitate la schimbări climatice, potrivit Reuters.
Compania din New York va anunța, luni, că până în 2025, cel puțin două treimi din băuturile pe care le deține vor avea, în dozele obișnuite de 330 ml, cel mult o sută de calorii de la zahărul adăugat, față de 40% în prezent. Inițiativa, care presupune introducerea mai multor băuturi fără calorii sau cu o cantitate redusă de calorii și regândirea rețetelor existente, vine pe fondul presiunilor crescute din partea experțiilor guvernamentali și din domeniul sănătății care acuză băuturile răcoritoare că sunt printre cauzele obezității și diabetului.
Reprezentanții PepsiCo susțin că ținta globală impusă acum este mai ambițioasă decât anteriorul plan, care stabilea reducerea zahărului cu 25% în compoziția anumitor băuturi, vândute pe piețe specifice, până în 2020.
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, luna acesta, taxe pentru băuturile care conțin zahăr, precum cele impuse în Franța și Mexic, pentru a reduce consumul și a îmbunătăți sănătatea. Industria băuturilor cu zahăr se opune acestor taxe.
Brandul de cola al PepsiCo generează 12% din profitul anual de 63 de miliarde de dolari, 25% din veniturile companiei fiind generate de băuturi precum Mountain Dew, iar restul din apă și sucurile din linia Tropicana, pe lângă snacks-uri sau gustări.
Mai mult, planurile până în 2025 includ reducerea sării și a grăsimilor saturate. Lista de schimbări menționează și îmbunătățirea cu 15% a eficienței apei din lanțurile agricole de aprovizionare din zonele secetoase până în 2025 și scăderea cu 20% a emisiilor gazelor cu efect de seră pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030.
Reprezentanții PepsiCo susțin că ținta globală impusă acum este mai ambițioasă decât anteriorul plan, care stabilea reducerea zahărului cu 25% în compoziția anumitor băuturi, vândute pe piețe specifice, până în 2020.
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, luna acesta, taxe pentru băuturile care conțin zahăr, precum cele impuse în Franța și Mexic, pentru a reduce consumul și a îmbunătăți sănătatea. Industria băuturilor cu zahăr se opune acestor taxe.
Brandul de cola al PepsiCo generează 12% din profitul anual de 63 de miliarde de dolari, 25% din veniturile companiei fiind generate de băuturi precum Mountain Dew, iar restul din apă și sucurile din linia Tropicana, pe lângă snacks-uri sau gustări.
Mai mult, planurile până în 2025 includ reducerea sării și a grăsimilor saturate. Lista de schimbări menționează și îmbunătățirea cu 15% a eficienței apei din lanțurile agricole de aprovizionare din zonele secetoase până în 2025 și scăderea cu 20% a emisiilor gazelor cu efect de seră pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016
Marţi, 18 Octombrie 2016