Pensionarii din România vor să aibă un nivel de trai apropiat celor din Ungaria

210
Pensionarii din România vor să aibă un nivel de trai apropiat celor din Ungaria - pensionarii-1601655697.jpg

Articole recomandate

Pensionarii membri ai Federaţiei Naţionale "Unirea" a Pensionarilor din România (FNUPR) vor continua să utilizeze în viitor toate mijloacele legale pentru obţinerea unui trai decent, a declarat Dumitru Cojanu, preşedintele asociaţiei, la finalul mitingului organizat joi de această federaţie în faţa sediului Guvernului.

Aproape 100 de pensionari, majoritatea membri ai Federaţiei Naţionale "Unirea" a Pensionarilor din România, au participat joi la o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului să majoreze pensiile cu 40%, conform hotărârii Parlamentului, şi nu cu 14%, după cum a decis Executivul.
"Principala revendicare a fost în legătură cu faptul că pensionarii din federaţia noastră şi nu numai au cerut ca Guvernul să redea punctul de pensie care a fost în lege de 1.775 de lei, adică creşterea pensiilor să rămână aşa cum a fost promisă de Guvern încă de la începutul anului şi cum e prevăzută în lege. Am cerut aceste lucruri prin numeroase memorii pe care le-am trimis în acest an la Guvern, la Preşedinţie şi la Ministerul de Finanţe şi la Ministerul Muncii. Există un argument foarte serios (pentru creşterea pensiilor cu 40%, n.r.), faptul că în acest an preţurile la alimentele de bază au crescut cu 25%, iar în această situaţie punctul de pensie nu poate rămâne numai la 1.442 de lei, aşa cum l-a hotărât Guvernul. Pe de altă parte, susţinem legea care s-a făcut în Parlament de a se acorda 40% şi am cerut Guvernul ca în această situaţie să respecte ce s-a prevăzut în legea 127 din 2019", a afirmat Dumitru Cojanu.

Preşedintele organizaţiei de pensionari a menţionat că pensionarii români îşi doresc să aibă un nivel de trai apropiat de cel al pensionarilor din Ungaria sau Polonia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5325 secunde