Pensionarea anticipată a magistraților, amânată! Iată până când

163
Pensionarea anticipată a magistraților, amânată! Iată până când - avocatjudecatorsaladejudecata133-1575986817.jpg

Articole recomandate

Comisia juridică a Senatului a decis marți prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraților până la 1 ianuarie 2022, menținându-se astfel pentru următorii doi ani vechimea minimă de 25 de ani.


De asemenea, senatorii juriști au decis să proroge pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completele inferioare va crește de la doi la trei.

Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției.


Raportul de admitere cu cele două amendamente a fost adoptat în Comisia juridică cu majoritate de voturi pentru, fiind exprimată o singură abținere.

Dezbaterea celorlalte două ordonanțe privind legile Justiției care vizează, printre altele, modificări legate de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii (OUG 7/2019 și OUG 12/2019), au fost amânate pentru luna februarie, la începutul viitoarei sesiuni parlamentare.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 va intra în dezbaterea plenului Senatului, for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde