Pensii mai mari de la anul! Punctul de pensie va depăși 1.000 de lei

1898
7
Pensii mai mari de la anul! Punctul de pensie va depăși 1.000 de lei - fotofondpensii-1474476766.jpg

Articole de la același autor

Pensionarii constănțeni ar putea primi bani mai mulți de la începutul anului viitor. Pensiile ar putea crește cu aproape un sfert, pe fondul majorării punctului de pensie de la 871,7 lei, cât este în prezent, la 1.072 de lei,, de la 1 ianuarie 2017.


Comisia de muncă din Senat a avizat favorabil, la începutul acestei săptămâni, proiectul de creștere a valorii punctului de pensie. Urmează votul din plenul Senatului și cel din Camera Deputaților. Propunerea, inițiată de mai mulți parlamentari, prevede ca valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică de 40 la sută din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respective 45 la sută din câștigul salarial mediu începând cu 1 iulie 2017.


Două majorări într-un singur an!
Câștigul salarial mediu brut pe anul 2016 a fost de 2.681 de lei, iar valoarea punctului de pensie de 871,7 lei. Dacă s-ar menține același nivel, atunci punctul de pensie s-ar majora la 1.072 de lei de la 1 ianuarie 2017 și la 1.206 de lei de la 1 iulie 2017. Practic, acesta va crește cu 23 la sută și, odată, cu el vor crește și pensiile tuturor vârstnicilor.


Guvernul se plânge că nu sunt bani
Nu vă bucurați încă, deoarece Guvernul s-a arătat sceptic vizavi de aceste majorări, pentru care consideră că nu există bani. "Prin modificarea articolului 102 din Legea 263, cu referire la majorarea punctului de pensie, astfel încât acesta să reprezinte 45 la sută din câștigul salarial mediu brut pe economie, din 1 iulie 2017, ar însemna un efort bugetar substanțial asupra bugetului asigurărilor sociale de stat, astfel încât nu s-ar mai asigura pe termen lung obiectivul din Legea 263 de sustenabilitate financiară a sistemului public de pensii. Ministerul Muncii nu susține această pro-punere", a anunțat directorul Direcției asigurări sociale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Vâr-stnicilor, Georgeta Jugănaru.


Pe lângă majorarea punctului de pensie, a primit aviz favorabil și o propunere de creștere a foștilor membri C.A.P. de la 350 la 500 de lei, prin acordarea unei indemnizații sociale. Însă nici această modificare nu este susținută de Guvern. Rămâne de văzut. 


Comentează știrea

Toma
22 septembrie 2016
????

Vrajeli electorale...

Leus
22 septembrie 2016
Majorari pensii

Cred ca aveti dreptate. Cum se face ca se anunta inainte de votare ? Ar trebui interzise prin lege astfel de " initiative " in ultimul an al legislativului.

Răspuns la: ????
Adăugat de : Toma, 22 septembrie 2016
Vrajeli electorale...
ionica
22 septembrie 2016
salariul mediu brut...

O gluma buna de aruncat in campanie ! Salariul mediu brut pentru anul 2016 ar fi de 2681 lei ...Cine l-a "calculat "" ,Institutul National de Statistica ? Este acesta in subordanrea Guvernului ? Ce metode hazlii au folosit ,si nici macar anul 2016 nu s-a incheiat ?Sunt luate in consideratie cele cateva mii de firme cu un singur salariat si salariu de mii de euro ?In rest, numai furt din banii fraierilor ce-au contribuit !

Nenea V
22 septembrie 2016
Pensii

Nu sunt bani pentru crestere pensii dar sunt bani pentru golanimea din liceu-alocatie/ cum sa dai la unii pensionari de la 350 lei la 500 lei/exista pensii si cu 2 ani de munca/ recalcularea generala a pensiilor!!!

Anton Z
22 septembrie 2016
Salarii si pensii

Pentru pensionari nu sunt bani dar pentru bugetari trantori sunt bani/sunt fosti salariati care si-au pus singuri salariu si grupa/

@ionica
22 septembrie 2016
Esti pe aproape

Salariul mediu brut este calculat corect.Asa este.Am fost atent la niste discutii.Salariul mediu brut pare asa de mare pentru ca in calcul a intrat zona Bucuresti si probabil,cred eu,orasele industrializate din Transilvania(Cluj,Timisoara...Brasov).Ca sa vedeti pe unde ne aflam noi,constantenii.Ceva asemanator se petrece cand se calculeaza rata somajului pe tara.Aici stam mai bine sau mai rau,dar in niciun caz catastrofal pentru ca in strainatate muncesc cam 4-5 milioane de romani.Aia nu se pun la socoteala in Romania.Aici in Dobrogea,tara bestiilor rosii,nu suportam investitiile straine,nu-i suportam pe americani,nu ne vindem tara.Lasati-i pe bolsevici sa investeasca ca stiu ei ce fac.V-ati convins,Mazare a investit in Madagascar,altii investesc in saloane de masaj erotic,in case de vacanta,altii investesc in mall-uri si birouri.

Pensionarul
22 septembrie 2016
Promovare competenta

Ar fi bine ca Avocatii competenti si cinstiti sa primeasca 30-50% din taxa timbru judiciar/asa se vor elibera barourile de smecheri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4428 secunde