Pensia medie a vârstnicilor constănțeni - 1.117 lei

283
Pensia medie a vârstnicilor constănțeni - 1.117 lei - pensie-1538318783.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Obiectivul general al acestei zile este recunoașterea persoanelor vârstnice ca o forță în procesul de dezvoltare a societății prin împărtășirea experienței și cunoștințelor acumulate de acestea și, mai ales, prin creșterea participării lor la viața activă.

"Persoanele vârstnice trebuie privite ca pe un lucru de preț, resursă inepuizabilă de înțelepciune și experiență, cu toții trebuind nu doar să recunoaștem acest fapt, ci și să întreprindem măsuri efective care să se adreseze acestei categorii sociale importante cu ajutorul căreia putem înțelege mai bine atât trecutul, cât și prezentul și în special viitorul", este de părere directorul Casei Județene de Pensii Constanța, Cristina Samoilă.

Din păcate, în județul Constanța, pensionarii nu o duc atât de bine. Potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat, fără agricultori, la jumătatea lui 2018, era de 147.538 de persoane. Pensia medie lunară a acestora este de 1.117 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : Când pot fi recalculate pensiile
Pagina a fost generata in 0.5706 secunde