Pensia de urmaș diferă de la o țară la alta

280
Pensia de urmaș diferă de la o țară la alta - pensiisursabusinessinsider-1602783001.jpg

Articole de la același autor

Când o persoană decedează, rudele apropiate ar putea avea dreptul de a solicita pensie de urmaș. Prestațiile și posibilii beneficiari diferă, însă, de la o țară la alta. Pensia de urmaș este o alocație lunară corespunzătoare unui procent din pensia pe care a primit-o/ar fi primit-o persoana decedată. De această pensie beneficiază rudele cele mai apropiate. De fapt, aceasta este acordată de aceeași autoritate care a acordat/ar fi acordat pensia persoanei decedate. Suma care urmează a fi plătită se calculează în același mod ca și pensia pentru limită de vârstă, precizează europa.eu.

Cererea pentru obținerea pensiei de urmaș trebuie depusă la casa de pensii din țara în care a locuit sau a lucrat ultima dată ruda decedată. Apoi, autoritățile naționale vor analiza cererea dumneavoastră și o vor înainta țării UE responsabile. Dacă nu îndepliniți cerințele naționale pentru a primi o pensie de urmaș, s-ar putea să fiți eligibil(ă) pentru o alocație de văduv/văduvă.

Cert este că întotdeauna trebuie să depuneți cererea la autoritatea pentru securitate socială la care a fost afiliată ruda decedată, în țara în care a locuit ultima dată. Dacă ruda decedată primea pensie din mai multe țări din UE, țara care ar trebui să plătească ajutorul de deces și/sau pensia de urmaș este fie țara în care a locuit ultima dată ruda decedată, cu condiția să fi primit o pensie acolo, fie țara în care a cotizat cel mai mult la fondul de securitate socială.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4783 secunde