Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou, doar pentru credincioşii bucureşteni

Joi, 22 Octombrie 2020
140
Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, va avea loc în acest an în condiţiile stării de alertă, de duminică până marţi, la eveniment putând participa doar credincioşii bucureşteni, potrivit Agerpres.


"Evenimentul are loc în condiţii excepţionale de protecţie, între 25 - 27 octombrie, cu acces doar pentru cei din municipiul Bucureşti", a declarat, joi, pentru purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a anunţat în urmă cu două săptămâni, după o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că participarea credincioşilor la sărbătorile religioase va fi permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.


Credincioşii ortodocşi au prăznuit-o pe 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva în condiţiile impuse de starea de alertă, din cauza evoluţiei pandemiei de coronavirus în ţara noastră, tradiţionalul pelerinaj fiind anulat în contextul noilor reglementări anunţate de autorităţi, prin care s-a interzs prezenţa pelerinilor care nu aveau domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi.


Pagina a fost generata in 0.1791 secunde