Pe drumul vinului dobrogean

374
Pe drumul vinului dobrogean - pedrumul-1630001566.jpg
Pentru că este vremea culesului, Dobrogea are nenumărate domenii viticole care îşi aşteaptă turiştii. Se pot organiza excursii de o zi sau de o săptămână pentru a avea timp să parcurgi cele mai importante crame, unele dintre ele având şi spaţii de cazare. Ce poate fi mai frumos, după ce ai parcurs cu bicicleta întinsele podgorii, să te întorci la cramă unde te aşteaptă o minunăţie de sortimente de licori de degustat şi fripturi care sfârâie pe grătar.

Podgoriile Murfatlar, altădată locul de întâlnire al turiştilor străini care veneau pe litoral, oferă iniţiaţilor şi nu numai, cunoştiinţe despre tehnica şi istoria producţiei vinului în cea mai cunoscută staţiune viticolă din ţară. Un tur standard care conţine degustarea a cinci vinuri tinere, o sticlă cadou, platou de brânzeturi şi fructe, costă 90 de lei de persoană, iar pentru cel premium care are în plus un vin de vinotecă din anii 80 şi 2 sticle cadou trebuie să scoateţi din buzunar 120 de lei de persoană.

Rezervarea se face cu o zi înainte şi numărul minim de persoane pentru turul premium este de 10. Programul cramei este de luni până joi, în intervalul orar 08:00 -16:00 şi vineri, crama este deschisă până la ora 14.00. Pentru grupurile mari de persoane, crama poate fi vizitată şi în weekend. Un alt loc binecuvântat de Dionysos este Domeniul Ostrov aflat la 123 de kilometri de Constanţa, pe malul Dunării. Podgoria a fost înfiinţată în 1958 şi a fost modernizată şi retehnologizată de noii propprietari. Aici se organizează, pe lângă ture prin vie şi ateliere de iniţiere în degustarea vinurilor. În apropiere se află câteva situri istorice care merită vizitate, cum ar fi Cetatea Durostorum sau Cetatea bizantină Vicina. La Domeniile Ostrov vă puteţi caza şi apoi puteţi continua turul vinicol. În comuna Viişoara se află crama cu acelaşi nume care oferă vizitatorilor patru colecţii de vinuri apreciate de cunoscători. Puteţi vedea conacul, restaurantul rustic, ferma, podgoria şi secţia de vinificare. Data viitoare continuăm circuitul vini-viticol cu alte crame mai mari sau mai mici din Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde