Patronatul Român al Apei, reunit la Constanța

1731
În perioada 28 - 29 noiembrie 2011, reprezentanții Patronatului Român al Apei susțin la Constanța, la sediul central S.C. RAJA S.A., un amplu simpozion cu titlul "Soluții tehnice de canalizare și epurare a apelor pentru localități mici". Seminarul acoperă domenii importante cum ar fi epurarea apei, proiectarea și execuția de sisteme de canalizare/epurare și siguranța sistemelor de canalizare.
La eveniment participă specialiști de renume din domeniu, reprezentanți ai operatorilor de alimentare cu apă și canalizare din țară și Republica Moldova (Constanța, Botoșani, Cluj, Galați, Iași, Buzău, Arad, Bistrița, Covasna, Ploiești, Sibiu, Tulcea), dar și cei ai companiilor producătoare de tehnologii din România, Olanda și Statele Unite.
În prima parte a lucrărilor simpozionului, derulate ieri, a fost pus accentul pe necesitatea și implementarea stațiilor de epurare compacte de dimensiuni reduse cu aplicabilitate pe localitățile micii. În cursul zilei de astăzi, discuțiile se vor axa pe managementul energiei în cadrul stațiilor de epurare, în sensul diminuării consumurilor de electricitate în procesul de operare al stațiilor. "Datorită tehnologiilor avansate folosite la nivelul stațiilor, costurile predominante în exploatarea lor sunt cele legate de energie. Din acest motiv, seminarul urmărește identificarea unor soluții viabile prin implementarea unor tehnologii de obținere a energiei necesare funcționării prin surse proprii, cum ar fi panourile solare și fotovoltaice, turbinele eoliene de mici dimensiuni sau biogazul. La ora actuală, specialiștii RAJA lucrează deja la faza de proiectare a unui program pilot pentru obținerea de energie verde la nivelul unei stații de epurare care să asigure funcționarea acesteia independent de sistemele clasice", precizează purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Social : Atenție, se oprește apa
Pagina a fost generata in 0.3217 secunde