Patron din Constanța, cercetat penal. Ce acuzații i se aduc

307
Patron din Constanța, cercetat penal. Ce acuzații i se aduc - zmuncanegru-1481026370.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a continuat și luna trecută activitatea de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. 


În urma acțiunilor întreprinse, reprezentanții Serviciului Control Relații de Muncă a verificat un număr de 327 agenți economici, din care 49 au fost sancționați cu suma de 423.500 lei. De asemenea, s-au dispus un număr de 401 măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate și au fost depistate 40 de persoane fără forme legale de angajare la 16 angajatori. Totodată, a fost înaintată o propunere de cercetare penală către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, pentru un angajator de la o firmă de construcții, unde au fost depistate 11 "negri". 


Potrivit inspectorului șef al ITM, Eugen Bola, neconformitățile depistate constau în încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în forma scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă, dar și nerespectarea prevederilor privind acordarea drepturilor salariale restante. În același timp, foarte mulți angajatori au încălcat prevederile legale privind munca suplimentară și cea de noapte. La rândul lor, inspectorii Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă a verificat alți 185 angajatori, în cazul cărora au fost dispuse 411 măsuri de remediere a neconformităților constatate și s-au aplicat 16 amenzi contravenționale, în valoare de 63.000 lei. De data aceasta, a fost dispusă sistarea unui echipament tehnic din sectorul reparațiilor auto, până la remedierea defecțiunii. Ca și neconformități depistate amintim completarea necorespunzătoare a fișelor de instruire individuală; organizarea necorespunzătoare a compartimentului de securitate și sănătate în muncă, dar și neefectuarea evaluării riscurilor pentru anumite locuri de muncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0633 secunde