Patrimoniul comunităților etnice din Constanța, pus în evidență la Muzeul de Istorie Națională

505
Patrimoniul comunităților etnice din Constanța, pus în evidență la Muzeul de Istorie Națională - culturapatrimoniuexpozitie-1574371540.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul sărbătoririi a 141 de ani de la Unirea Dobrogei cu România, Institutul Național al Patrimoniului, în colaborare cu Direcția pentru Cultură Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, organizează o expoziție ce are ca temă "Promovarea și valorificarea turistică a patrimoniului multicultural din Constanța". 


Expoziția are vernisajul, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 13.00, în Sala "Vasile Canarache" a Muzeului de Istorie Națională Constanța. 


Expoziția cuprinde informații, documente, fotografii și planuri privind patrimoniul cultural imobiliar al comunităților etnice din Constanța, explorând, astfel, imensul potențial turistic al urbei tomitane. 


"Scopul expoziției, parte a unui proiect cu același nume, este identificarea unor modalități moderne și sistematice de valorificare a acestui patrimoniu, cu funcția de recuperare a unei dimensiuni identitare pozitive, aflate, în unele cazuri, pe cale de dispariție. 


De asemenea, proiectul și expoziția își propun să ofere informații care să contribuie la conștientizarea rolului și a importanței comunităților etnice din orașul Constanța, ca strategie de stimulare a unei mai bune colaborări între administrația locală și reprezentanții acestor comunități, în scopul unui mai bun dialog interetnic", au arătat organizatorii. 


De asemenea, informațiile obținute în cadrul expoziției pot ajuta la creionarea unor trasee culturale în jurul patrimoniului multicultural din Constanța, cu beneficii culturale și socio-economice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 02 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Haideți în podul Muzeului de Istorie!
Pagina a fost generata in 0.4591 secunde