Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Botezului Domnului, o reînnoire a botezului nostru

153
Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Botezului Domnului, o reînnoire a botezului nostru - 646x4045-1546771428.jpg

Articole recomandate

Sărbătoarea Botezului Domnului este o înnoire a botezului nostru, a afirmat duminică patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel.

"Sărbătoarea Botezului Domnului este, așa cum ne spune Sfântul Simeon Tesaloniceanu, o înnoire, o reactualizare a Botezului Domnului, dar și o înnoire a botezului nostru. Majoritatea ne-am botezat când eram copiii. Acum ne aducem aminte de Botezul Domnului și de faptul că noi ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi, am primit iubirea și harul Preasfintei Treimi, ne-am lepădat de satana și ne-am unit cu Hristos. Botezul creștin bazat pe credința în Iisus Hristos este temelia vieții creștine. Fără botez nu putem primi celelalte sfinte taine ale bisericii", a spus patriarhul Daniel, la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Patriarhală.

El a arătat că în momentul botezului creștinii încep o relație nouă cu Dumnezeu.

"Botezul Mântuitorului în Iordan este deschiderea căii către botezul creștin în apă și în Duh Sfânt. Această lucrare, arătare a Sfintei Treimi ne arată că la botezul Domnului nu este doar vorba despre o arătare sau o epifanie a Lui în fața mulțimilor, ci și de o arătare a Sfintei Treimi. (...) Această arătare a Sfintei Treimi ne arată că noi avem ca bază a botezului nostru iubirea Sfintei Treimi. (...) Botezul este o cufundare a noastră atunci când ne botezăm în harul și în iubirea Preasfintei Treimi. Noi când suntem botezați începem o relație nouă cu Dumnezeu, și anume o relație veșnică pentru că viața veșnică nu este viața de după moarte, ci viața trăită în comuniune de iubire cu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt", a spus Patriarhul Daniel.

El a explicat semnificația botezului.

"Botezul nu este o simplă stropire cu apă, ci este primirea iubirii și harului Preasfintei Treimi. Când noi gustăm apă de la botez ne întâlnim cu iubirea Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Când sunt stropite casele noastre ele nu sunt stropite cu apă simplă, ci cu apă plină de harul Preasfintei Treimi, ca toată viața noastră să fie sfințită, curățită, luminată și plină de binecuvântarea Preasfintei Treimi", a spus patriarhul BOR.

Ceremonia, numită și Sfințirea cea Mare a apei, urmează să aibă loc în fața reședinței patriarhale.

sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4484 secunde