Patriarhia Română susține inițiativa Ministerului Educației și oferă tablete elevilor și cadrelor didactice

Sâmbătă, 30 Mai 2020
212
Patriarhia Română susține inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, prin Proiectul "Alege Școala!" și prin intermediul eparhiilor din țară și din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, informează Agerpres.


"În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a și a XII-a) și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecțiile on-line și pentru a continua astfel procesul de predare-învățare", potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă, AGERPRES.


Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul "Alege Școala!" au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor - 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.


Totodată, în contextul în care toate unitățile de învățământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina școlară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de TRINITAS TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, se mai arată în comunicat.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3882 secunde