Părinți revoltați! „Copiilor le-a fost interzis să mănânce în recreaţii”

1966

Articole de la același autor

Nici nu a început bine şcoala, că au şi început să curgă problemele. La doar câteva zile de la revenirea elevilor în bănci, sunt persoane care spun că în şcolile în care le învaţă copiii există situaţii cel puţin ciudate, iar cadrele didactice au înţeles greşit regulile de protecţie anti-Covid.

Mai mulţi părinţi din municipiul Constanţa, ai căror copii învaţă la Şcoala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” sunt nemulţumiţi de faptul că cei mici nu ar avea voie să vină la şcoală cu pacheţel la ei.

„Învăţătoarea ne-a spus că i-ar lăsa să mănânce la şcoală, dar că de la direcţiune li s-a transmis această informaţie şi că elevilor nu le este permis acest lucru”, ne-a declarat mama unui elev. „Copiii noştri au nevoie să mănânce, mai ales că unii dintre ei petrec şi câte 5- 6 ore în şcoală. Nu înţeleg această decizie absurdă ca ei să nu vină cu pacheţel. Tuturor ne este teamă de acest virus. Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească, dar cred că unii au înţeles greşit regulile de protecţie împotriva noului coronavirus”, a precizat un alt părinte.

Desigur, toată lumea a acceptat ideea că orele se desfăşoară conform unui grafic şi fiecare clasă are acces în şcoală şi va părăsi incinta la o anumită oră, astfel încât elevii din clase diferite să nu se întâlnească între ei. Dar de aici şi până la a nu avea voie să mănânce în timpul recreaţiilor, este cu totul altceva.

Contactată în legătură cu această situaţie, directorul instituţiei de învăţământ, Beatris Geanina Roşcan ne-a declarat că informaţia care ne-a ajuns la urechi este falsă.

„Legat de situaţia pacheţelului, nu avem nimic prevăzut nici în regulamentul de ordine interioară, dar nici ca recomandare către profesorii noştri. În ceea ce priveşte activitatea noastră, aceasta se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare, adică suntem în scenariul doi, cu prezenţa elevilor din ciclul primar, preşcolar şi clasa a VIII-a la şcoală. Pachetul este ceea ce stabileşte părintele să îi dea copilului să mănânce. Am fost chiar întrebaţi şi dacă trebuie ambalat. Şi eu sunt tot învăţătoare, predau la clasa a III-a şi nu le-am interzis copilaşilor să îşi aducă pachet nici în semestrul I, în scenariul hibrid, şi nici acum când sunt face-to-face”, a precizat cadrul didactic.

Şi la Şcoala nr. 43 „Ferdinand”, sunt voci care spun că lucrurile s-ar petrece la fel ca la Şcoala nr. 23. Întrebată despre pacheţelul copiilor, directorul unităţii şcolare, Corina Custurea ne-a declarat că cei mici au voie să mănânce în pauze şi că acest lucru nu este interzis. „Nu avem prevăzut nicăieri în regulament că elevii nu au permisiunea de a mânca în recreaţii. Ceea ce spuneţi nu este o situaţie reală. Singura noastră rugăminte către copii a fost să nu mănânce toţi deodată. Cu 33 de copii într-o clasă, dacă îşi dau toţi masca jos în acelaşi timp, ar fi inutil să le mai spunem după aceea să îşi mai pună masca la loc. În plus, învăţătoarele le-au transmis părinţilor că dacă vremea este frumoasă, copiii pot mânca afară, dacă nu, pe hol, ca să nu mănânce în spaţiul în care stau atâtea ore. Nu mi s-a părut o măsură aberantă, dar se pare că pentru unii este. Am impresia că unele persoane cred că s-a terminat cu Covid-ul”, a explicat directorul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3904 secunde