Părinți, luați aminte! Când să nu dăm antibiotice copiilor

182
Părinți, luați aminte! Când să nu dăm antibiotice copiilor - antibiotice2-1509383248.jpg

Articole de la același autor

Dacă sunteți tentați să dați copilului antibiotice, chiar și pentru un banal roșu în gât, opriți-vă! Aceste medicamente nu se administrează oricând și oricum, avertizează medicii de la Centrul medical "Iowemed".

"Antibioticele nu sunt bune contra febrei. Acestea sunt, adeseori, considerate medicamente bune pentru orice durere sau febră, ceea ce este complet greșit. Niciun antibiotic nu trebuie folosit pentru scăderea febrei. Atunci când copilul face febră, se administrează antitermic (paracetamol), lichide (ceai, apă) și apoi se apelează la pediatru. Doar medicul poate stabili dacă este vorba despre o infecție bacteriană sau virală și cât de gravă este aceasta. Chiar și unele reacții alergice pot fi însoțite de febră până la 38,5 grade Celsius, așa că antibioticele nu au niciun efect", subliniază medicii specialiști.

Aceștia mai spun și că antibioticele nu sunt eficace contra virusurilor.

Contrar a ceea ce se crede, antibioticele nu combat maladiile produse de virusuri: răceli, bronșiolite, rujeolă, varicelă, oreion. Antibioticele combat doar maladiile cauzate de bacterii, scarlatină, spre exemplu. Ajută la combaterea infecțiilor bacteriene ale plămânilor, urechii și pielii, gâtului, aparatului urinar.

"Există mai multe tipuri de antibiotice: cele cu spectru larg, capabile să combată o mare varietate de bacterii, și cele cu spectru îngust, care țintesc o bacterie anume. Numai medicul este în măsură să aprecieze, pe baza examenului clinic al copilului și a investigațiilor suplimentare, dacă este necesară administrarea de antibiotice și care anume. Durata tratamentului și dozele sunt determinate tot de către specialist. Administrarea unor antibiotice extrem de puternice nu face altceva decât să selecționeze tulpini de germeni rezistenți, existând apoi riscul unor infecții grave", avertizează medicii.

Pentru detalii, programări și consultații, apelați numărul de telefon al Centrului medical "Iowemed", 0241.962. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Analize pentru depistarea rinitei alergice
Pagina a fost generata in 0.4903 secunde