Parcul de la Casa de Cultură ar putea deveni Parcul "Trianon"

236
Parcul de la Casa de Cultură ar putea deveni Parcul

Articole de la același autor

Conducerea Universității "Andrei Șaguna" a depus, marți, 31 octombrie, la Primăria Constanța, solicitarea de a acorda denumirea "Trianon" parcului de la Casa de Cultură.

"Luând aminte că mai sunt numai două luni înainte ca România să intre în anul centenarului ce se împlinește de la Marea Unire, am propus Consiliului Local Municipal și primarului Decebal Făgădău acest gest simbolic prin care Dobrogea să marcheze un preludiu al manifestărilor festive ale anului 2017. Practic, demersul va evidenția rolul crucial pe care Regina Maria, supranumită Regina Marii Uniri, l-a avut în semnarea la Trianon, în 4 iunie 1920, a unui tratat favorabil României, tratatul ce consfințea, după negocieri aprige, Unirea de la 1 Decembrie 1918 a Transilvaniei cu România", explică președintele Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Aurel Papari.

Potrivit acestuia, niciun alt parc, obiectiv urbanistic sau stradă din România nu poartă, în prezent, această denumire. Mai mult decât atât, aprobarea autorităților locale pentru acest demers ar deschide calea pentru denumirea și a celorlalte parcuri cărora le lipsesc numele, fiind cunoscute după obiectivele din împrejurimi, cum ar fi parcul de la Gară sau parcul teatrului.

Inițiativei Universității "Andrei Șaguna" de a acorda parcului de la Casa de Cultură numele "Trianon" s-au alăturat Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, situate în vecinătate, iar, împreună, cele trei instituții de învățământ se arată dispuse să preia în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu responsabilitate. De câțiva ani, universitatea și cele două licee au organizat aici, cu diverse ocazii, acțiuni de igienizare și de plantare de copaci, pe care doresc să le continue.

Odată cu această solicitare, UAȘ a depus la primărie și o primă listă de semnături ale celor ce susțin inițiativa, cu precizarea că acțiunea de strângere de adeziuni continuă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4671 secunde