Parcare cu plată pe toată strada Soveja. „Ni s-a mai pus încă un bir!”

3982
7

Articole de la același autor

Deşi Regulamentul de parcări a intrat în vigoare de câteva luni de zile, mulţi constănţeni de-abia acum încep să îi simtă efectele. Pe măsură ce sunt montate plăcuţe în zonele unde trebuie plătită parcarea, aceştia sunt nevoiţi să scoată din buzunare mulţi bani pentru a se asigura că au unde să îşi lase maşina.

Pe strada Soveja din Constanţa de-a lungul blocurilor de la stradă, autorităţile locale au instituit parcare cu plată de tip zona 2. Acolo unde până de curând parcau gratuit, locuitorii zonei trebuie să achite fie taxa la oră, prin sms, fie abonamentul anual. Acest lucru îi nemulţumeşte pe mulţi constănţeni.



„Pe toată strada Soveja, cu Dezrobirii, cu tot, de la sensul giratoriu de la Podul de la Butelii şi până în Tomis III, au apărut panouri de parcare cu plată. Nu mai ştim unde să parcăm. La fel au făcut şi pe alei şi în spatele blocurilor. Practic, nu mai avem unde să ne lăsăm maşina fără să plătim. Înţeleg să plătesc atunci când mă duc la spital sau când mă duc la bancă, dar cum să plătesc atunci când locuiesc în blocul din faţă şi nu am alt loc de parcare? Mi se pare un abuz! Pentru că suntem obligaţi să scoatem bani din buzunar, nu ni se dă nicio variantă. Primăria nu face parcări, doar încasează pe locurile care erau deja!”, ni s-a plâns Ion Rusu, un constănţean care locuieşte în zona Eden.

Supăraţi sunt însă mai toţi vecinii lui, care spun că s-au trezit, ca peste noapte, cu taxare pe locul de parcare. „Aici locuiesc oameni simpli, care muncesc din greu, fac eforturi pentru a avea o maşină, care este necesară, nu un lux. Ei plătesc taxe şi impozite în acest oraş şi, drept mulţumire, li s-a mai pus un bir. Pe principiul «Eu sunt primăria, fac ce vreau!»”, ne-a spus, dezamăgit, şi Marian Gheorghe, un alt constănţean din zonă.



Abonament cu rezervare şi abonament pentru tot oraşul

Peste 90% din parcările publice din municipiul Constanța sunt incluse în zona 2 de taxare. Este vorba despre parcările situate pe strama stradală a oraşului, unde există marcaje şi panouri de informare privind obligativitatea achitării taxei, aşa cum sunt şi cele de pe strada Soveja. Regulamentul de funcţionare şi organizare a parcărilor publice prevede plata anticipată a taxei sau tarifului pe oră pentru ocuparea unui loc de parcare sau posibilitatea de a achiziţiona abonamente pentru taxa de parcare. Autovehiculele electrice sunt exceptate de la plata parcării.

Cei care doresc pot achita un abonament rezidențial de 208 lei pe an cu loc rezervat, care va fi valabil cinci ani zile. Dacă achiziţionaţi un asemenea loc sau abonament anual de parcare rezidențială nu este nevoie să achitați nicio altă taxă pentru a parca în aria locului rezervat sau de domiciliu. În cazul în care locul de parcare rezidențial rezervat este ocupat de o altă persoană, între orele 8.00 şi 16.00, de luni până vineri, puteți parca pe orice alt loc de parcare disponibil din zonă fără plata vreunei taxe. În afara acestui interval orar, precum și în zilele de sâmbătă și duminică și de sărbători legale, dacă altcineva vă ocupă locul de parcare rezidențială rezervat puteţi apela la Poliția Locală pentru eliberarea locului rezervat, iar puteți parca pe orice alt loc disponibil din zona în care locuiți, fără plata vreunei taxe.



„Nu există obligația de a elibera propriul loc de parcare rezidențială rezervat în niciun interval de timp. Acesta poate fi ocupat de o altă persoană doar dacă este liber și doar de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. Nimeni nu vă poate ocupa locul de parcare rezidențial rezervat, nici chiar de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00, decât cu plata tarifului de parcare aferent zonei 2, ceea ce va conduce la reducerea semnificativă a ocupării ilegale a locului pe care îl dețineți de către o altă persoană și mai ales de către turiști”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.



În limita locurilor de parcare disponibile sau nerezervate situate pe o rază de 200 metri pătraţi de domiciliu, orice constănțean poate rezerva un loc de parcare cu plata abonamentului anual în cuantum de 208 lei. De asemenea, există posibilitatea cumpărării unui abonament anual de 199 lei aferent zonei 2, care permite parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu, dacă acesta este situat în zona 2 și nu dețineți abonament rezidențial anual, cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2.



Comentează știrea

Mare platitor de parcari
1 decembrie 2021
parcare cu plata

Si? Ce fac oamenii? se plang la ziar si atat? Brava la ei. Urmatorul primar o sa puna taxa si pentru utilizarea scarii din interiorul blocului.Si pe mersul pe trotuar. Si oamenii se vor plange, dar vor plati. Daca nu ies in strada, TOTI, in 5 ani va fi mai scump sa locuiesti in constanta (cu c mic) decat in Viena. In cta (cu c mic) vor mai locui doar fostii primari consilieri si viceprimari. "Prostimea" afara din oras, ca orasu' e doar pentru ei. Asta-i intentia lor. Sa mearga doar primarele (cu p mic|) cu masina si sa fie strazile goale cand trece iel(sic). Vom avea parcare gratuita la iesire din oras, pe camp. In oras doar cu bicilcleta sau CT Bus. In 2 ore ajungi unde ai nevoie. In 10 min iti faci treaba, si in alte 2 ore esti acasa. Viata...

Papu
1 decembrie 2021
Taxe

În curând vor plăti parcarea și cei care își parchează mașina în curte ! Chițac latră că mai vrea un mandat.

Serban ionel
1 decembrie 2021
Parcari

Faceti parcari supra etajate si sa rezolvat cu parcarile. Costa dar merita

Virgil
1 decembrie 2021
auto

Numai saracii de masini in zona...BMW, Audi, Volkswagen... nu prea vezi Dacii, Matiz-uri si masini mai ieftine... Ne-am invatat si cand mergem sa cumparam paine sa mergem cu masina. Copilul, daca trebuie sa mearga la scoala, il ducem pana in fata portii scolii...s.a.m.d. Vrei lux, plateste 7 lei benzina si 200 lei pe an parcare in oras... Ca RATC-ul iti sta in gat, constantene...

Mihai
1 decembrie 2021
Lacomia strica omenia

Daciile si matizurile pensionarilor sunt parcate in spate si platesc chirie pe loc de zeci de ani.In fata sunt vei cu 2-3 masini per apartament si care nu au platit nimic , niciodata

Cineva
1 decembrie 2021
O parare

A plăti o taxa de 199 lei pe an și a avea permanent dreptul de a parca în zona 2 nu este mult. Dacă cineva își permite să dețină un autoturism, poate chiar și două, cu siguranță își permite să plătească. În medie costurile unui autoturism sunt undeva la 400 lei pe lună (benzină, reparații etc.). Probabil că lumea a fost învățată ca locul de parcare să fie gratuit mereu ,dar în străinătate îi se pare normal să plătească. Trebuie să învățam să mai mergem și pe jos sau cu CT Bus ,dacă avem posibilitatea.

Constantean
29 ianuarie 2022
Astept sa vad

ce o sa faca Mos Teaca cu autoturismele parcate pe Sucevei si Hasdeu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6591 secunde