Orban: Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public până luni

182
Orban: Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public până luni - 1coronavirus-1588866950.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public până luni, urmând să fie supus dezbaterii publice, informează agerpres.ro.


"Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public cel târziu luni, astfel încât să fie în dezbatere publică. Va fi cunoscut dinainte de companii, de instituții, de cetățeni și vom primi observații, propuneri privitoare la fiecare set de reguli aferent transportului public, aferent spațiilor comerciale care se vor deschide, aferent saloanelor de coafură, de frizerii și tuturor celorlalte categorii de activități care se vor redeschide", a afirmat prim-ministrul în cadrul unei declarații de presă, susținută cu ocazia vizitei la Uzina Dacia de la Mioveni.


La rândul său, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat că vor fi elaborate reguli pentru transportul public și că vineri va purta discuții în acest sens cu reprezentanții sectorului.


"Mâine, la inițiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuție clară: ce măsuri luăm pe fiecare mod de transport în parte începând cu data de 15 mai", a menționat el.


În același timp, Bode s-a declarat încrezător că până la data de 15 mai, Comisia Europeană va prezenta un set de recomandări, care să fie aplicate de către toate statele membre.


"Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniștri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat la unison o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. Vă aduceți aminte, în momentul în care am înregistrat acele blocaje la începutul crizei în ce privește transportul de marfă, a venit Comisia Europeană, în acord cu toate statele membre, și am creat acele culoare verzi prin care transportul de marfă s-a putut desfășura fără nicio problemă atât în tranzit, cât și la nivel național. Credem că până pe data de 15 mai Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări, pe care le vor aplica toate statele membre", a spus el.


Bode a adăugat că România este însă pregătită să ia măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou.


"Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne, pentru a ne sprijini, pentru că la metrou mai întâi trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiții de siguranță, în stații, de asemenea, se păstrează distanța, iar noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de așteptare să fie între două, trei minute, respectiv șase, șapte minute, funcție de stațiile Metrorex. Vom anunța în perioada următoare, în zilele următoare, măsurile concrete pe care le luăm pe fiecare mod de transport în parte", a precizat ministrul Transporturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9247 secunde