Orban, mesaj cu ocazia Paștelui catolic și Floriilor ortodoxe

Duminică, 12 Aprilie 2020, 15:32
132
Premierul Ludovic Orban a adresat un mesaj cu ocazia Paștelui catolic și Floriilor ortodoxe, în care îndeamnă la speranță și afirmă că împreună vom reuși să depășim "această cumpănă grea din viața noastră".

"În aceste vremuri dificile pentru țara noastră și pentru omenire, duminică ne vom bucura totuși, credincioși romano-catolici, reformați, unitarieni, evanghelici și ortodocși, deopotrivă, de o dublă sărbătoare: Paștele Catolic și Floriile Ortodoxe. Știu că este un moment extrem de dificil pentru toți credincioșii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioși. Dar, așa cum spunea și Papa Francisc într-un mesaj recent, 'în tăcerea orașelor noastre va răsuna și în acest an Evanghelia Paștelui'. Chiar dacă nu putem păși în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre", se arată în mesajul premierului, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Ludovic Orban îndeamnă să îi aducem în gândurile noastre "pe toți cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli" și "să aprindem cu toții o lumină în noaptea Învierii și să privim cu speranță la viitor", ajutându-i pe cei "din prima linie".

"Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toți în ploaie în Piața goală din Vatican. Să îi aducem în gândurile noastre pe toți cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu și eroilor noștri din prima linie care fac tot posibilul să țină în frâu această molimă. Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentației de a ne vizita părinții și bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă așa cum facem în fiecare an de Paște. Știu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie", adaugă premierul.

Orban vorbește în mesajul său despre speranța de a depăși "această cumpănă grea din viața noastră".

"Sărbătorile pascale și Floriile sunt un bun prilej de reflecție pentru noi toți, de iertare și de speranță că vom reuși să depășim împreună această cumpănă grea din viața noastră. 'Hristos a Înviat!' le spun romano-catolicilor, reformaților, unitarienilor și evanghelicilor, din România și 'La mulți ani cu sănătate!' ortodocșilor care sărbătoresc duminică Floriile!", urează prim-ministrul în mesajul său.


Pagina a fost generata in 0.2616 secunde