Orban: Adoptarea bugetului de stat până la finele anului, extrem de importantă

120
Orban: Adoptarea bugetului de stat până la finele anului, extrem de importantă - ytc3odrlzdnmyjzioduxotk4zdrhn2qx-1575376615.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că este extrem de important ca bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat pentru anul viitor să fie adoptate până la finalul acestui an.

"N-am discutat acest lucru, decât că am discutat cu colegii din Guvern, din partid și cu parteneri din coaliție că este extrem de important ca bugetul să fi aprobat până la sfârșitul anului. Povestea asta cu amânarea până în martie a adoptării bugetului numai pentru a nu declanșa noi cheltuieli de investiții... Deci, toate autoritățile locale, toate firmele, toți cetățenii trebuie să cunoască prevederile legii bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale până la sfârșitul anului, astfel încât să-și adapteze acțiunea. Autoritățile locale trebuie să-și adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată să declanșeze toate proiectele de investiții pe care le-au planificat pentru 2020. (...) De asemenea, firmele să-și adapteze politica firmei. De asemenea, fiecare cetățean, mai ales angajații din sectorul public, persoanele care au pensii sau care au alte forme de ajutor trebuie să știe foarte clar la ce venituri trebuie să se aștepte în cursul acest an", a afirmat Orban, întrebat dacă este posibil ca bugetul pentru 2020 să fie adoptat prin angajarea răspunderii de către Guvern.

Premierul a dat asigurări că proiectul de buget va fi gata până la 15 decembrie la nivelul Ministerului de Finanțe.

"Va fi gata. Ministrul Finanțelor a început a și lucrat în paralel proiectul de buget numai că noi a trebuit să aprobăm pe repede OUG privind rectificarea bugetară (...) va fi gata la termen", a declarat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde