OMS: " Hidroxiclorochina nu are ca rezultat reducerea mortalității pacienților infectați cu coronavirus"

460
OMS:

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că a decis miercuri să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină în calitate de potențial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizați, relatează AFP, citat de Agerpres. 


"Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery și probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina - când e comparată cu tratamentele obișnuite ale pacienților spitalizați pentru COVID-19 - nu are ca rezultat reducerea mortalității acestor pacienți", a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferințe de presă virtuale la Geneva.


Studiul european Discovery evaluează eficacitatea a patru tratamente împotriva COVID-19.


Conform Recovery, primul test clinic major - realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie - care a livrat rezultate, hidroxiclorochina "nu are efect benefic" în materie de COVID-19.


"Pe baza acestor analize și a studiului probelor produse (...), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity", a spus miercuri doctorul Ana Maria Henao Restrepo.


Ea a subliniat totuși că decizia de a opri testele asupra pacienților spitalizați cu COVID-19 nu viza folosirea sau evaluarea acestei molecule în calitate de tratament preventiv al bolii cauzate de noul coronavirus.


Anunțul survine la două zile după ce autoritățile sanitare americane au retras autorizația de a folosit în urgență două tratamente antipaludice contra COVID-19, clorochina și hidroxiclorochina, promovate de președintele Donald Trump.


Franța, unde un medic controversat, Didier Raoult, a apărat hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia la 28 mai împotriva COVID-19.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3784 secunde