OMS avertizează: Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creștere în Europa

132
OMS avertizează: Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creștere în Europa - facemaskadobe-1593103746.jpg

Articole recomandate

Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creștere în Europa, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății care a atras atenția asupra stării sistemului de sănătate, aflat deja sub presiune, dacă această recrudescență post-izolare nu este controlată, relatează Digi24.


"Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni (...) 30 de țări au fost afectate de o creștere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni", a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la o conferință difuzată online din Copenhaga.


"În 11 dintre aceste țări, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescență semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa", a declarat oficialul OMS, fără să nominalizeze vreo țară sau să ofere cifre naționale.


Potrivit OMS, regiunea înregistrează zilnic câte 20.000 noi cazuri de coronavirus și peste 700 de decese.


Directorul OMS pentru Europa a salutat "reacția rapidă" a unor țări precum Polonia, Germania, Spania și Israel în fața escaladării noilor cazuri 


Hans Kluge a salutat pe de de altă parte "reacția rapidă" a unor țări precum Polonia, Germania, Spania și Israel în fața escaladării noilor cazuri survenite "în școli, mine de cărbune și unități de producție alimentară".


"Când noi focare de cazuri au apărut, acestea au fost controlate prin intervenții rapide și bine țintite", a spus el.


Germania a anunțat pentru prima oară marți o reintroducere a izolării la scară locală care vizează peste 600.000 de persoane.


Cauza: apariția unor important focar de contaminare având ca origine cel mai mare abator din Europa, în Renania de Nord Westfalia (vestul țării).


Europa OMS, care se întinde de la Atlantic până la Pacific și cuprinde 53 de țări heteroclite, de la Rusia până la Andorra, este un teritoriu care numără în total peste 2,5 milioane de cazuri oficiale de coronavirus, notează OMS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8347 secunde