Oficial de la Medstar 2000, clinica unde angajații au fost depistați cu coronavirus

Luni, 10 August 2020
2739
În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la depistarea mai multor angajați MEDSTAR General Hospital infectați cu virusul SARS-COV2, conducerea clinicii oferă precizări printr-un comunicat.


Primii angajați depistați pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenți medicali și infirmiere din Secția chirurgie și Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate și aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecție și asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcția de Sănătate Publică.


De asemenea, a fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalți angajați care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiția de "contact direct" sau "contact apropiat" față de cazurile confirmate.


Conducerea spitalului a fost în permanentă legătură cu reprezentanții DSPJ Constanța și a oferit toate informațiile solicitate în timpul desfășurării anchetei.
Se face precizarea că doar cele două sectoare ale spitalului sunt afectate. Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcționale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecție care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajații spitalului, așa cum prevăd și normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de față, toate consultațiile și investigațiile se desfășoară conform planificărilor existente.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1204 secunde