Oferte de muncă tot mai sărace prin rețeaua EURES

239
Oferte de muncă tot mai sărace prin rețeaua EURES - eures-1503069999.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă săptămâna aceasta, prin intermediul rețelei EURES România, doar 901 locuri de muncă vacante.

În topul angajatorilor se află Marea Britanie, cu 335 oferte: operatori depozit, măcelari/tranșatori/fasonatori, îngrijitori persoane la domiciliu. Și Germania vine în sprijinul șomerilor cu 134 locuri de muncă. În această țară, se caută ospătari, bucătari, barmani, cameriste/roomboy, lucrători în agricultură, personal servire clienți, recepționeri, ajutor bucătari, menajere, montatori acoperișuri, muncitori în construcții din beton armat etc.

Surprinzător, dar și Cehia pune la dispoziția celor aflați în căutarea unui loc de muncă 111 joburi, pentru șoferii de autobuz, șlefuitori, pilitori, șoferi de tir, electricieni auto, fizioterapeuți. La diferență mică de Cehia, vin și patronii din Polonia, care pun la bătaie 103 locuri de muncă: 100 pentru electricieni și trei pentru croitorese.

Numărul locurilor de muncă scade sub 100 în Irlanda (70 oferte), aici căutându-se lucrători în fermele de vaci de lapte, în mod special, în timp ce în Italia se caută doar 40 de îngrijitori la domiciliu și opt lucrători în agricultură.

Angajatorii din Slovacia, Norvegia, Belgia, Spania, Finlanda, Olanda sau Slovenia au nevoie de electricieni întreținere și reparații, strungari, ingineri mecanici, sudori construcții metalice și medici dentiști.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8242 secunde