Oază de relaxare, în centrul Constanţei. Bulevardul Tomis, pietonal şi festival al gurmanzilor, în Parcul Arheologic

910

Articole de la același autor

„Constanța coffee break” ia startul în acest sfârșit de săptămână, oferindu-le constănțenilor și turiștilor care aleg ca destinație de vacanță litoralul posibilitatea să savureze o cafea chiar pe bulevardul Tomis. După un an de restricții cauzate de pandemie, iubitorii de mișcare și petrecut timpul în aer liber au ocazia să participe la o serie de activități organizate în zona centrală a orașului.





În acest weekend, începând de sâmbătă, 10 iulie, de la ora 8.00, și până duminică, 11 iulie, la ora 23.00, bulevardul Tomis, între bulevardul Ferdinand și strada Traian, se va transforma într-o mare terasă la care constănțenii și turiștii pot savura o cafea și, deopotrivă, într-un spațiu în care se pot plimba, pot merge cu role, biciclete, trotinete ori pot juca diferite sporturi. De asemenea, zona de promenadă de pe bulevardul Tomis va găzdui demonstrații de baschet oferite de sportivi constănțeni sâmbătă și duminică, între 17.00 și 20.00.





Totodată, Parcul Arheologic găzduieşte evenimentul gastronomic Festival du Bonheur. Vizitatorii pot experimenta ultimele tendințe în materie culinară într-un cadru special amenajat, cu zone de relaxare, spectacol de lumini și muzică asigurată de DJ autohtoni. De asemenea, peste 20 de foodtruck-uri din România vor oferi o paradă a savorilor.



Surprizele vor continua cu o expoziție de mașini de epocă organizată la monumentul Victoriei și cu o paradă de costume. Sâmbătă, la ora 16.00, cu toţii suntem invitaţi la un recital de muzică armânească, de la ora 16.30, la un recital folcloric, iar, de la ora 17.00, la un recital de nai. De asemenea, duminică, de la ora 16.00, vă puteţi delecta cu un recital de cover-uri şi saxofon, de la ora 17.00 va urma un recital cu solist de muzică franţuzească, iar, de la ora 18.00, un recital cu solist de muzică uşoară.


Restricţii de trafic şi rute ocolitoare

Transformarea bulevardului Tomis în zonă de promenadă impune unele restricții de circulație în zona respectivă. Conducătorii auto care tranzitează centrul orașului pot folosi rutele alternative: bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand - strada Mihai Viteazu, bulevardul Tomis - strada Traian, respectiv bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand - strada Ecaterina Varga - strada Negru Vodă - strada Traian.



„Proiectul «Constanţa coffee break» vizează reducerea accesului auto în centrul orașului şi, totodată, oferă o șansă pentru revitalizarea economiei locale, prin redeschiderea și extinderea locațiilor existente pe acest tronson. În plus, prin crearea acestei zone de promenadă, se va asigura un climat de siguranță și confort la nivelul traficului din centrul orașului, atât pentru locuitori, cât și pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță orașul Constanța”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7459 secunde