Oamenii străzii vor avea un adăpost special conceput pentru ei

430

Articole de la același autor

Începând din această toamnă, județul Constanța va avea un adăpost de noapte pentru oamenii străzii. Drept urmare, cei care își fac acum veacul pe străzi și așteaptă mila trecătorilor vor avea, totuși, un acoperiș deasupra capului seara. În acest sens, săptămâna aceasta a fost adoptată deja hotărârea de Consiliu Județean care prevede funcționarea acestui centru.

"Acesta este un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). După cum știți, sunt foarte multe cazuri de oameni fără locuință, nevoiași, care nu au un loc unde să stea. Am făcut acest proiect, tocmai pentru a ieși în întâmpinarea lor, dar și pentru că se apropie sezonul rece și acești oameni să aibă unde să stea, să mănânce", a declarat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

La rândul său, directorul general DGASPC, Petre Dinică, a precizat că centrul va oferi cazare pe timpul nopții, dar numai pe perioadă determinată.

"Beneficiarii vor primi haine curate, asistență socială, suport emoțional și hrană: cină și mic dejun. De asemenea, cei care se vor adresa adăpostului vor beneficia și de terapii de integrare socială și asistență medicală primară. Prin acest adăpost, venim în completarea serviciilor oferite de autoritățile locale. Adăpostul va fi pentru adulți, pentru copii funcționează deja Adăpostul de zi și de noapte pentru Copiii Străzii, de pe strada Decebal", a declarat Petre Dinică.

Costurile pentru toate aceste lucrări se ridică la aproximativ 685.000 de lei, bani exclusiv de la Consiliul Județean Constanța.

Beneficiarii serviciilor oferite de Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii vor fi persoanele lipsite temporar de adăpost sau care se găsesc în situație de risc social. Programul de funcționare va fi cuprins într-un interval de minimum opt ore și maximum 12 ore, după ora 19.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3794 secunde