O șansă bună pentru tinerii fără loc de muncă

396
O șansă bună  pentru tinerii  fără loc de muncă - sprijin-1536341206.jpg

Articole de la același autor

 Tinerii care au minimum 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani și nu au încă un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională pot contacta experții de ocupare din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a primi sprijin de specialitate. Toate acestea sunt realizate în cadrul proiectului "Intespo - Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare".

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea numărului de tineri NEETs (cei neșcolarizați și fără serviciu) înregistrați la Serviciul Public de Ocupare în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin. În cadrul proiectului, în județul Constanța au fost deja constituite echipe locale de intervenție formate din experți de ocupare, asistenți sociali, consilieri școlari/mediatori școlari, care au rolul de a sprijini tânărul NEET în funcție de nevoile concrete ale acestuia.

Experții de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenție, pe lângă o serie de responsabilități, asigură realizarea activităților de bază ale proiectului: contactarea și profilarea tinerilor NEETs, înregistrarea acestora în baza de date a agenției, informarea și consilierea acestora, monitorizarea parcursului tinerilor NEETs înregistrați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Stire din Social : Muncitorii în sere, la mare căutare
Pagina a fost generata in 0.3166 secunde