O nouă ZI LIBERĂ pentru români

338
O nouă ZI LIBERĂ pentru români - votsurprizaincameradeputatilorou-1476773208.jpg

Articole recomandate

Ziua Copilului, ce se sărbătorește anual la data de 1 iunie, va deveni zi liberă legală pentru salariați, conform unui proiect de act normativ care ar putea primi votul final în ședința de azi a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege a trecut de votul Senatului (prima Cameră) la mijlocul lunii septembrie și se află astăzi, pentru a doua săptămână consecutiv, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este for decizional, cu propunere de adoptare.

Proiectul, susținut de 39 de senatori și 48 de deputați de la toate partidele politice, prevede schimbarea Codului muncii prin adăugarea zilei de 1 iunie în lista sărbătorilor legale în care nu se lucrează.

Documentul stabilește că Ziua Copilului va fi zi nelucrătoare de sărbătoare legală, astfel că salariații vor sta acasă cu această ocazie. Concret, proiectul de act normativ prevede modificarea Codului muncii în sensul introducerii zilei de 1 iunie în lista liberelor legale.

Potrivit inițiatorilor acestui act, stabilirea zilei de 1 iunie ca zi liberă ar încuraja părinții să petreacă mai mult timp liber alături de propriii copii. "Trăim într-o societate dominată de valori materiale. Lucrurile care ne presează sunt adesea prioritare și împingem involuntar spre finalul listei timpul pe care îl petrecem cu copiii. A acorda timp copiilor se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut. Petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanțe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puțin din programul nostru. Pentru copii este important ca părinții să fie lângă ei în momentele pe care vor să le împărtășească", scrie în expunerea de motive a propunerii legislative.

În documentul citat, inițiatorii subliniază că, potrivit specialiștilor, copiii care nu petrec destul timp de calitate cu părinții lor pot prezenta unele tulburări de comportament. Mai exact, se face referire la neadaptarea familială/socială și la dezvoltarea de relații proaste cu cei din jur, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5342 secunde