O nouă pensie ar putea apărea în România. Propunerea ministrului Muncii

351
O nouă pensie ar putea apărea în România. Propunerea ministrului Muncii - ceamaimaarepensie1100x500-1546763408.jpg

Articole recomandate

Ministerul Muncii a realizat un proiect de lege prin care vrea completarea arhitecturii sistemului de pensii din România, prin acest cadru legislativ fiind permisă obținerea unei pensii ocupaționale suplimentare, a anunțat ministrul Marius Budăi.


"Este un proiect de lege prin care ne propunem să completăm arhitectura sistemului de pensii din România. Ce anume vom propune în această lege? Două directive europene. Una care să creeze cadrul legal pentru activitatea și supravegherea instituțiilor care furnizează servicii de pensii ocupaționale și altă Directivă prin care avem posibilitatea să creștem mobilitatea lucrătorilor în statele membre prin acest cadru, prin îmbunătățirea dobândirii și păstrării dreptului la o pensie suplimentară", a declarat sâmbătă, la România TV, ministrul Muncii, citează realitatea.net


Marius Budăi a precizat că prin crearea cadrului legislativ se poate obține o pensie ocupațională suplimentară.


"Vom autoriza funcționarea acestor administratori și a fondurilor de pensii ocupaționale. Vom supraveghea activitatea lor. Iar prin crearea acestui cadru legislativ putem permite obținerea unei pensii ocupaționale suplimentare. Trebuie să facem precizarea: este o pensie suplimentară distinctă și în completarea tipurilor de pensie existente la această dată în România. Este o pensie facultativă, prin care se dă posibilitatea angajatorilor să decidă și să stabilească o astfel de pensie pentru angajații lui. Angajatul doar dacă dorește poate participa și el la această schemă, este o pensie pe care angajatorul o poate crea, un beneficia pe care angajatorul îl poate crea pentru angajații lui", a completat ministrul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Social : Anunț important pentru pensionari!
Pagina a fost generata in 2.5725 secunde